Ο Τσίπρας ποντάρει στην ακροδεξιά ατζέντα της ΝΔ για την εκλογική νίκη

Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ότι ποντάρει στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της επόμενης Κυριακής, πατώντας πάνω στην ακροδεξιά ατζέντα που έχει θέσει η Νέα Δημοκρατία , Τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θέλει «να επιβάλει το δικό του μνημόνιο, χειρότερο και από αυτά του ΔΝΤ», αποκαλύπτεται κάθε μέρα στον ελληνικό λαό. Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα του 2015, δήλωσε ότι αυτό που δεν θα άλλαζε «είναι η αφοσίωσή μας στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να απαλλαγεί από την επιτροπεία, τα μνημόνια, τα τοξικά κατάλοιπα του παλιού».
Frangiskos Samsas / SOOC
|

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε στην ακροδεξιά ατζέντα της ΝΔ «για μια ολέθρια παλινόρθωση, με ακραία, αντιδραστικά, ενίοτε και φαιά χαρακτηριστικά», επισημαίνοντας πως επιδίδονται σε αντιαριστερό παραλήρημα που φέρνει μνήμες εμφυλίου.

«Εννοώ κυρίως την ακροδεξιά ατζέντα της Ν.Δ. Τον αυταρχισμό, την εξύμνηση του νόμου και της τάξης ως προπέτασμα καπνού για το αντικοινωνικό της πρόγραμμα, την κατάργηση βασικών δικαιωμάτων, όπως το οχτάωρο και το πενθήμερο, τη λατρεία για τα κέρδη των λίγων και την αδιαφορία για τη ζωή των πολλών.

Την επέλαση των βαρβάρων με τα λευκά κολάρα, που θέλουν ασφαλιστικό Πινοσέτ, ιδιωτική Υγεία, ιδιωτική Παιδεία, βάναυσες παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο. Κι όλα αυτά με ένα αντιαριστερό παραλήρημα, που παραπέμπει σε λογικές Εμφυλίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή πορεία της χώρας».

«Θα καταρρεύσει η μεγάλη απάτη της ΝΔ»

Αναφερόμενος στις τριπλές κάλπες που στήνονται την επόμενη Κυριακή, ο Α. Τσίπρας δήλωσε σίγουρος πως η Νέα Δημοκρατία θα καταρρεύσει και το κόμμα του θα νικήσει, ενώ άφησε αιχμές και για τις εταιρίες που διεξάγουν τις δημοσκοπήσεις.

«Την επόμενη Κυριακή θα καταρρεύσει η μεγάλη απάτη που έχουν στήσει τρία χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης, η πλειάδα των μέσων ενημέρωσης που τον στηρίζουν και οι πάντα πρόθυμες δημοσκοπικές εταιρείες. Η Ν.Δ. θα είναι και πάλι δεύτερη και δεν ξέρω ποιος θα είναι σε δυσκολότερη θέση, οι δημοσκοπικές εταιρείες ή ο κ. Μητσοτάκης; Μάλλον ο κ. Μητσοτάκης, γιατί για τις εταιρείες δεν θα είναι η πρώτη φορά. Εθνικές εκλογές πάντως, όπως έχω πει πολλές φορές, θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

«Μπορεί να άλλαζα κάποια πράγματα» δηλώνει για το δημοψήφισμα

Ερωτηθείς σχετικά με το δημοψήφισμα του 2015, που έφερε συντριπτική νίκη του ΟΧΙ, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν μετάνιωσε, αλλά θα άλλαζε κάποια πράγματα μετά την εμπειρία χρόνων που απέκτησε. Ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση νοιάζεται για τους πολλούς.

«Διάβασα κάπου ότι είναι εύκολο να προβλέπει κανείς το παρελθόν. Μπορεί να άλλαζα κάποια πράγματα, με την εμπειρία πολλών χρόνων μάχης και σκληρής διαπραγμάτευσης. Εκείνο που σας διαβεβαιώ ότι κανείς μας δεν θα άλλαζε είναι η αφοσίωσή μας στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να απαλλαγεί από την επιτροπεία, τα μνημόνια, τα τοξικά κατάλοιπα του παλιού. Και η διαρκής έγνοια μας για τους πολλούς. Ούτε μια στιγμή δεν ξεχάσαμε ποιοι μας έφεραν στην κυβέρνηση και ποιων τα συμφέροντα εκπροσωπούμε».

«Δεν μπορεί να παίζει με τη δημοκρατία η ΝΔ»

Σε ομιλία του  την Παρασκευή στα Τρίκαλα, ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε στις δηλώσεις Αυγενάκη περί νοθείας στις ερχόμενες εκλογές, τονίζοντας πως κατανοεί τα εσωκομματικά προβλήματα του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά δεν θα επιτρέψει να αμφισβητηθεί το δημοκρατικό πλαίσιο της χώρας.

«Κατανοώ πως το βράδυ της Κυριακής θα έχουν σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα δεν μπορούν όμως να παίζουν με τους θεσμούς, να αμφισβητούν τη Δημοκρατία, το ίδιο το θεσμικό πλαίσιο της Δημοκρατίας στον τόπο μας μετά από τόσα χρόνια αγώνων για να κατακτηθεί η λαϊκή κυριαρχία».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις