Ο Τσίπρας υποστηρίζει ότι «διώξαμε τους δανειστές και την τρόικα» (video)

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του κατάφερε να διώξει τους δανειστές και την τρόικα, στηρίζοντας τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Τόνισε πως «η Ελλάδα των πολλών βγαίνει μπροστά, για να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια, για την αποκατάσταση των αδικιών, την ελάφρυνση των βαρών» και επανέλαβε το αφήγημα για τη «μάχη» με τις ελίτ που δίνει η κυβέρνηση.
|

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στην Κοζάνη, ο πρωθυπουργός συνέχισε να ανεβάζει τους τόνους για τη μάχη κατά των  ελίτ, που υποστηρίζει ότι δίνει η κυβέρνηση του, λέγοντας πως η δική του κυβέρνηση έχει διώξει την τρόικα και τους δανειστές και συνεχίζει να δίνει τη μάχη για τους πολλούς, έχοντας στραματήσει τη «ρεμούλα» και τη διαφθορά.

«Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού γνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες που κάναμε για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Ήρθε η ώρα να μιλήσει η Ελλάδα των πολλών. Η Ελλάδα των πολλών βγαίνει μπροστά, για να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια, για την αποκατάσταση των αδικιών, την ελάφρυνση των βαρών. Το ξέρουμε καλά ότι η Ελλάδα των ελίτ, η Ελλάδα των λίγων και των εκλεκτών, θέλει να βάλει φραγμό σε αυτή την πορεία.

Η καρδιά της Ελλάδας του μόχθου και της δημιουργίας, της δημοκρατίας, της κοινωνική δικαιοσύνης και της προκοπής είναι μαζί μας. Η καρδιά του αληθινού πατριωτισμού χτυπάει σήμερα εδώ, στη Δυτική Μακεδονία. Στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικότητας, συσπείρωσης και νίκης από όλη τη χώρα. Η  δημοκρατική Ελλάδα, η Ελλάδα του μόχθου, της κοινωνικής δικαιοσύνης, δίνει απάντηση, από εδώ, τη Δυτική Μακεδονία, σε πατριδοκάπηλους και σε επαγγελματίες της εθνικοφροσύνη.

Εμείς διώξαμε τους δανειστές και την τρόικα, στηρίζοντας τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Σταματήσαμε τη ρεμούλα, τη διαφθορά, το πάρτι της αισχροκέρδειας στον τομέα της Υγείας» ανέφερε, επισημαίνοντας πως οι δαπάνες πρόνοιας, από 700 εκατομμύρια ευρώ, αυξήθηκαν στα 3 δισ. ευρώ επί των ημερών της κυβέρνησής του.

Έβαλε και πάλι στο τραπέζι τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με τις ελίτ, λέγοντας ότι «το πρόβλημά τους δεν είναι η ταξική τους καταγωγή», αλλά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσεται υπέρ των πολλών και όχι υπέρ των ελίτ. Υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε κατά της λεγόμενης 13ης σύνταξης και των άλλων μέτρων ελάφρυνσης που φέρνει η κυβέρνηση του.

«Τώρα αρχίζει και ανακάμπτει η οικονομία και αποδίδει, και μοιράζουμε τους καρπούς στους πολλούς. Οι  αντίπαλοί μας θέλουν να τα μοιράσουν σε φοροελαφρύνσεις στην ελίτ και σε δωράκια. Εμείς μειώνουμε τους φόρους τώρα. Το πρόβλημά τους δεν είναι ότι οι ίδιοι ανήκουν στην ελίτ, και γι' αυτό δεν μπορούν να καταλάβουν τη 13η σύνταξη και τα επιδόματα των 100 ή 200 ευρώ, που γι' αυτούς είναι φιλοδώρημα. Το πρόβλημά τους δεν είναι η ταξική τους καταγωγή. Το πρόβλημά τους είναι ότι το πρόγραμμά τους ευνοεί τις ελίτ και αδικεί τους πολλούς.

Δεν θα επωφεληθούν όλοι οι Έλληνες από το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, δεν έχουν οι θύτες και τα θύματα της κρίσης τα ίδια συμφέροντα. Δεν είμαστε εμείς που διχάζουμε. Η Ελλάδα των πολλών δε διχάζει, αλλά ενώνει. Η πολιτική σας υπέρ των ελίτ διχάζει. Την επόμενη Κυριακή έχεις φίλε απόμαχε της ζωής δύο επιλογές. Ή θα δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης, στο σχέδιο αποκατάστασης των αδικιών και ανάτασης της οικονομίας. Ή θα ανοίξεις την κερκόπορτα στο παρελθόν. Το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. γράφει με μεγάλα γράμματα: Ακύρωση των μέτρων ελάφρυνσης».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις