Όπως αναφέρει η Ημερησία, μεταξύ των 37, περιλαμβάνονται και πέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι καθώς και ο 50χρονος, πρώην αστυνομικός, των ΕΚΑΜ που κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση του συλληφθέντος τρομοκράτη, Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, φέρεται ότι έλεγε σε γνωστό ποινικό, που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών, ότι ο πρώην συνεργάτης του, Γιάννης Σμπώκος, είχε χρήματα και η ομάδα του αρχινονού, του έβαζε βόμβες στο σπίτι του, προκειμένου να τον εκβιάσουν και να δώσει χρήματα.

Κατά το παρελθόν, είχαν σημειωθεί τρεις εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών, έξω από το σπίτι του Γ. Σμπώκου.

Η έρευνα της αστυνομίας άρχισε όταν πριν από δύο εβδομάδες εντοπίστηκαν 15 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, τρεις πυροκροτητές, δύο κομμάτια βραδύκαυστο φυτίλι και κομμάτια στουπιού, σε αυλή σπιτιού στη Μεταμόρφωση.

Σε ανακριτή διαθφοράς η υπόθεση

Σε ανακριτή διαφθοράς ανατέθηκε η υπόθεση του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία λόγω της σοβαρότητας των στοιχείων που τίθενται προς διερεύνηση. Πλην των κατηγορουμένων, περιλαμβάνονται στη δικογραφία και άλλα πρόσωπα που καλείται ο ανακριτής να αποσαφηνίσει τον ρόλο και την συμμετοχή τους στη δράση του κυκλώματος.
 
Για την μεγάλη υπόθεση ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και συγκεκριμένα για: Διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και από κοινού, έκρηξη κατά συρροή και από κοινού, παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος που αφορά σωφρονιστικούς υπαλλήλους.