X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ο Τζόνσον προσπαθεί να προσεγγίσει τους Βρετανούς που επιθυμούν παραμονή στην ΕΕ

Μετά την σαρωτική του νίκη στις εκλογές της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, έριξε γέφυρες επικοινωνίας προς τους πολίτες που επιθυμούν την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι μετά την ξεκάθαρη επιλογή της πλειοψηφίας του βρετανικού λαού θα πρέπει να μπει μετά από χρόνια τέλος στη διένεξη για το Brexit προκειμένου να ξεκινήσει η επούλωση των πληγών της Βρετανίας.
|

Λίγες ώρες μετά την πολύ μεγάλη νίκη των Συντηρητικών στις πρόωρες βρετανικές εθνικές εκλογές, ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, κάλεσε τους πολίτες να ενωθούν, κάνοντας άνοιγμα και σε αυτούς που τάσσονται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, προκειμένου να «επουλωθούν» οι πληγές του βρετανικού λαού μετά από 3,5 χρόνια διένεξης για το Brexit.

«Προτρέπω τον καθένα από εσάς, σε όποια πλευρά κι αν βρίσκεται, έπειτα από 3,5 χρόνια όλης αυτής της στείρας αντιπαράθεσης, προτρέπω τον καθένα να βάλει ένα τέλος και να αφήσει την επούλωση να ξεκινήσει. Γνωρίζω ότι μετά από 5 εβδομάδες προεκλογικής εκστρατείας, σε αυτήν τη χώρα αξίζει ένα διάλειμμα από τους διαπληκτισμούς, ένα διάλειμμα από τους πολιτικούς και ένα μόνιμο διάλειμμα από το να μιλάμε για το Brexit.

Θέλω όλοι να καταπιαστούν με τις προετοιμασίες τους για τα Χριστούγεννα χαρούμενοι και ασφαλείς γνωρίζοντας ότι εδώ, σε αυτήν την κυβέρνηση των πολιτών, η δουλειά μας επιταχύνεται. Θέλω να κάνω το 2020 μια χρονιά ευημερίας, ανάπτυξης και ελπίδας και να κάνω πραγματικότητα ένα κοινοβούλιο που θα είναι λειτουργικό για τους πολίτες.

Θα ήθελα να μιλήσω, επίσης, σε εκείνους που δεν μας ψήφισαν ή δεν με ψήφισαν και που θα ήθελαν και ίσως εξακολουθούν να θέλουν να παραμείνουν εντός της ΕΕ», είπε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας. Θέλω να γνωρίζετε ότι εμείς στην κυβέρνηση των Συντηρητικών δεν θα αγνοήσουμε ποτέ τα καλά και θετικά συναισθήματά σας, της ζεστασιάς και συμπάθειας προς τα ευρωπαϊκά κράτη. Επειδή τώρα είναι η στιγμή, ακριβώς επειδή αποχωρούμε από την ΕΕ, να αφήσουμε αυτά τα φυσιολογικά συναισθήματα να βρουν μια ανανεωμένη έκφραση στην οικοδόμηση μιας νέας εταιρικής σχέσης, κάτι που αποτελεί ένα από τα μεγάλα σχέδιά μας για τον επόμενο χρόνο».

Σημειώνεται ότι το Συντηρητικό κόμμα ενίσχυσε κατά 48 έδρες τις δυνάμεις του στο κοινοβούλιο και κατέκτησε άνετη αυτοδυναμία με 365 βουλευτές σε σύνολο 650 εδρών, συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία από το 1987. Οι Εργατικοί κατάφεραν να συγκεντρώσουν μόλις 203 έδρες, χάνοντας 59 έδρες συγκριτικά με τις εκλογές του 2017.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις