Απελευθέρωση της τιμής των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων εντός των φαρμακείων

«Θα απελευθερωθεί η τιμή, εντός των φαρμακείων, για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και εάν αυτή η λογική δεν αποδώσει, ως προς τη μείωση των τιμών, θα επανεξεταστεί τότε η πώλησή τους και από άλλα δίκτυα, εκτός των φαρμακείων», σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Για το γάλα:

«Έχουμε κολλήσει σε έναν όρο που έχει χρησιμοποιηθεί για λόγους μάρκετινγκ και για κανέναν άλλο λόγο, διότι αν δείτε τον χαρακτηρισμό που δίνει το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το παστεριωμένο γάλα στον παραγωγό και την ένδειξη φρέσκο, αυτός ο όρος δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Και γι” αυτό λέμε ότι πρέπει να φύγει από την εμπορική επικοινωνία, και κάθε παραγωγός, με κάθε συμφωνία που κάνει, να δεσμεύεται για τη διάρκεια ζωής του γάλακτος που παράγει, και το κράτος θα ελέγχει εάν το προϊόν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ασφάλειας».

«Αυτό θα βοηθήσει κυρίως στο να μειωθεί η τιμή για τον καταναλωτή σε μία περίοδο που δεν τα φέρνει εύκολα βόλτα και ταυτόχρονα να μπορέσει να ανοίξει και άλλα δίκτυα διανομής, για να μπορέσει και η κτηνοτροφία να μπει σε έναν δρόμο ανάπτυξης που δεν μπορούσε να βρει τα τελευταία χρόνια και ήταν σε συρρίκνωση» συμπλήρωσε ο Αθ. Σκορδάς.

Για το βιβλίο:

«Επειδή το πρόβλημα στα ξενόγλωσσα βιβλία, που διατίθενται μέσω ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων στα παιδιά υπάρχει και είναι ακριβά, επειδή ακολουθούν μία λογική συνταγογραφούμενου- για να το πω έτσι- πρέπει να δούμε πώς θα μειώσουμε το κόστος των υπηρεσιών αυτών. Και σωστά, νομίζω, ότι η κυβέρνηση αποφασίζει στο θέμα των σχολικών βοηθημάτων και των ξενόγλωσσων βιβλίων να καταργηθεί κάθε τέτοιος περιορισμός χαμηλής ή περιορισμένης έκδοσης που υπάρχει αυτήν τη στιγμή».

(Πηγή: efsyn.gr)