Με το κόμμα του Βελόπουλου θα ψηφίσει κατά πως φαίνεται την κατάργηση της απλής αναλογικής η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς το κόμμα του τηλεπωλητή έχει ήδη δώσει την έγκρισή του στο σχέδιο νόμου κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής την περασμένη Πέμπτη.

Ο αρχηγός της «Ελληνικής Λύσης» εμφανίστηκε στην Ολομέλεια κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, και το ΚΙΝΑΛ για τα χρόνια διακυβέρνησής τους, κατηγορώντας τους δύο τελευταίους πως θέλουν να συγκυβερνήσουν, και άπαντες για το γεγονός πως «η Ελλάδα βρίσκεται στην 39η θέση σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της δημοκρατίας».

«Όσοι μιλούν για δημοκρατία εδώ είναι χειρότεροι από τους φασίστες και ψάχνουν για άλλοθι για να κρύψουν τον φασισμό τους. Κυβερνήσατε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, με τους ΑΝΕΛ, κάνατε έναν εκλογικό νόμο -έκτρωμα και βολευτήκατε. Αυτό λέγεται πολιτικαντισμός» δήλωσε ακόμα, κατηγορώντας για υποκρισία.

Στη συνέχεια, σε ένα ακόμα κρεσέντο παραλογισμού, υποστήριξε πως ο ίδιος και το κόμμα του είναι υπέρ της απλής αναλογικής, όμως «δεν πρέπει να προτιμηθεί ως εκλογικό σύστημα. «Όταν έχουμε Τούρκους πράκτορες στο προξενείο της Κομοτηνής πρέπει να κάνουμε κάτι για να μην μπουν και στην Βουλή. Γι’ αυτό λέμε μεν ναι στην απλή αναλογική, αλλά σήμερα λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η Τουρκία δεν πρέπει να προτιμηθεί ως εκλογικό σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς θέλουμε μια κυβέρνηση ισχυρή. Εσείς είστε τόσο καλοί, ως κόμμα έχετε πρόγραμμα και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ αλλά θέλετε να συγκυβερνήσετε. Γιατί θέλετε σώνει και καλά να συγκυβερνήσετε; Γιατί θέλετε να βάλετε κι άλλους στο παιχνίδι» πρόσθεσε, ενώ υποστήριξε πως το κόμμα του έχει πρόγραμμα 200 σελίδων, και πως «λέμε όχι στην μικροπολιτική και στον μικροκομματισμό».

Στη συνέχεια κατηγόρησε και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Με αυτό που κάνατε δημιουργήσατε προβλήματα και στην διακυβέρνηση των δήμων και έτσι δυσκολεύετε την διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό λέγεται πολιτική υποκρισία. Κάνατε ένα νόμο πριν φύγετε για να δυσκολέψετε την επόμενη κυβέρνηση» πρόσθεσε.

«Στόχος σας είναι οι πολίτες να μην είναι ενεργοί. Γιατί αν οι νέοι γυρίσουν την πλάτη στην πολιτική, εσείς μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε χωρίς να σας ενοχλεί κανείς. Άλλα λέγατε ως αντιπολίτευση και άλλα κάνετε ως κυβέρνηση. Κάνετε πλύση εγκεφάλου στους πολίτες μέσα από τα κανάλια που ελέγχετε. Πρέπει να βρούμε τρόπο να έρθει ο πολίτης πιο κοντά στην πολιτική» κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα:

Με την έγκριση ΝΔ και Ελληνικής Λύσης έγινε δεκτός επί της αρχής ο νέος εκλογικός νόμος