Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Γ. Βρούτσης ισχυρίστηκε ότι δεν ευσταθούν τα δημοσιεύματα  για τις οικογενειακές σχέσεις συνεργάτιδας του, Ευγενίας Παπαβασιλείου, με Κέντρα Επαγγελματικής κατάρτισης, όπως είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα Documento. «Δεν υπάρχει άνθρωπος του γραφείου Βρούτση που να έχει σχέση, άμεση ή έμμεση με τους φορείς κατάρτισης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Βρούτσης.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σέβεται, τιμά και ακούει την κοινότητα των επιστημόνων και για τον λόγο αυτό πέρα από τα 600 ευρώ τους έδωσαν και το επιπλέον κίνητρο της τηλεκατάτισης.

Βρούτσης ΣΚΑΪ (1): Η κυβέρνηση «ξέρει να ακούει και να σέβεται τους επιστήμονες»!

Gepostet von left.gr am Samstag, 25. April 2020

«Αν μια κυβέρνηση ακούει, σέβεται και τιμά τους επιστήμονες, αυτή είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και από εμάς ως κυβέρνηση συνολικά. Και ειδικά το υπουργείο Εργασίας, έχει δείξει το πόσο ευαισθητοποιημένο είναι στη φωνή της επιστημονικής κατηγορίας των επιστημόνων της χώρας μας, που πράγματι ξέρει να τους ακούει.Δεν είναι ρητορικό αυτό που λέω, το κάναμε πράξη και αξίζει να το πούμε γιατί ασκείται μια κριτική άδικη, την οποία πάει να κεφαλαιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του.

Γιατί λοιπόν ότι τιμούμε, ακούμε και σεβόμαστε τους επιστήμονες και είναι πραγματικό γεγονός; Διότι εμείς τους ακούσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ τους είχε στο περιθώριο με το νόμο Κατρούγκαλου και τους τιμωρούσε. Εγώ άκουσα τους προέδρους τους. Όσο ήμασταν αντιπολίτευση, κάναμε συσκέψεις και είπαμε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου είναι τιμωρητικός απέναντι στους επιστήμονες τελειώνει και το κάναμε πράξη με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον, αποφασίσαμε να τιμήσουμε αυτό τον χώρο με τα 600 ευρώ για ένα μήνα και να δώσουμε και ένα επιπλέον προνόμιο της τηλεκατάρτισης.

Ακούσαμε διαμαρτυρίες. Ακούσαμε και φωνές όμως που έλεγαν ότι τη θέλουν την κατάρτιση σε χώρους οι οποίοι μπορούν να εμπλουτίσουν κάποιοι τις δεξιότητες τους, μην τα αμαυρώνουμε και μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Όμως και επειδή οι φωνές αυτές και εκ μέρους των φορέων, που πέρα από τη συντριπτική συμμετοχή των 165.000 που συμμετείχαν μέχρι τώρα στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, είπαμε ότι αφού υπήρξε αυτή η διαφορά και εμείς δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της τηλεργασίας, διότι κινηθήκαμε σε απειροεάχιστο χρόνο όπως όλες μας οι ενέργειες»