Ο Λευκός Οίκος σημειώνει πως η Τεχεράνη έχει «λάβει αυστηρές προειδοποιήσεις» να μην σταλεί στρατιωτικός εξοπλισμός στην Υεμένη.
 
Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο εκδιωχθείς πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι ευχαρίστησε τη Σαουδική Αραβία και τη συμμαχία αραβικών κρατών για την «υποστήριξη στη νομιμότητά του», όπως είπε.
 
«Εκφράζω εκ μέρους μου και εκ μέρους του λαού της Υεμένης ειλικρινείς ευχαριστίες και εκτίμηση στους Άραβες και μουσουλμάνους αδελφούς και τους εταίρους μας στη συμμαχία η οποία υποστήριξε τη νομιμότητα» είπε ο Χάντι από το Ριάντ.
 
Δήλωσε βέβαιος πως εκείνος και οι υποστηρικτές του θα «θριαμβεύσουν» και θα επιστρέψει στην Υεμένη όταν η χώρα «εκκαθαριστεί από τους εξτρεμιστές», όπως μεταδίδει το Al Arabiya.
 
Η Τεχεράνη χαρακτήρισε θετική την κίνηση της Σαουδικής Αραβίας να τερματίσει τις επιδρομές.
 
Ο ιρανός ΥΠΕΞ Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ ανέφερε πως «τις θετικές εξελίξεις στην Υεμένη πρέπει να ακολουθήσει επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια, διάλογος στο εσωτερικό της Υεμένης και σχηματισμός κυβέρνησης ευρείας βάσης».
 
Το Ιράν είναι «έτοιμο να βοηθήσει», ανέφερε ο Ζαρίφ.
 
Από την Ουάσινγκτον, ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει το Ιράν να μην στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στους αντάρτες Χούτι.
 
«Ήμασταν πολύ ευθείς μαζί τους» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στο MSNBC.
«Τους είπαμε πως εάν παραδοθούν όπλα σε παρατάξεις στην Υεμένη που θα μπορούσαν να απειλήσουν τη ναυσιπλοΐα, θα έχουμε πρόβλημα, και δεν τους στέλνουμε ασαφή μηνύματα αλλά αντιθέτω πολύ ξεκάθαρα» τόνισε.
 
Ο Λευκός Οίκος είχε καλωσορίσει την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας ότι τερματίζει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη και θα υποστηρίξει τη διεξαγωγή ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.
 
«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την επανέναρξη της πολιτικής διαδικασίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και τη διευκόλυνση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας» είχε αναφέρει ο Λευκός Οίκος.