Οι συναλλαγές για τις οποίες καταδικάστηκε φέρονται να κόστισαν στην Societe Generale 4,9 δισ. ευρώ. Εν αναμονή της απόφασης του Εφετείου για την υπόθεσή του, ο 36χρονος αποφάσισε να περπατήσει 1.400 χλμ.
 

Συνάντηση με τον ποντίφικα
 

Όπως μετέδωσε το Radio France Internationale, ο Κερβίλ έστειλε γράμμα στον πάπα Φραγκίσκο και εκείνος έδειξε ενδιαφέρον για την υπόθεσή του.
 
Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι ξεκινά την πορεία του από τη Ρώμη, όπου συναντήθηκε με τον ποντίφικα. Πρόσφατα ο αργεντινός Πάπας ζήτησε την κινητοποίηση των Αρχών κατά της τοκογλυφίας, λέγοντας ότι αποτελεί πληγή για την κοινωνία, η οποία τραυματίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
 
«Πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηριχτεί η δημιουργία θέσεων εργασίας» διότι αυτή «είναι η πραγματική πηγή της αξιοπρέπειας» υπογράμμισε ο αργεντινός πάπας.
 
Ο Κερβίλ υποστηρίζει ότι οι προϊστάμενοί του γνώριζαν το ρίσκο από τις κινήσεις που έκανε στις διεθνείς αγορές, ενώ καταγγέλλει το γεγονός ότι δεν συστάθηκε ποτέ ανεξάρτητη επιτροπή, προκειμένου να αποφανθεί για τη ζημιά που υπέστη η Societe Generale από τις πράξεις του.