X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επικροτεί την «μεγέθυνση» της πραγματικότητας από τα ΜΜΕ

Μία εξόχως προβληματική παραδοχή έκανε σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφορικά με την εικόνα που παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης για την πειθαρχεία της πλειοψηφίας των πολιτών στα μέτρα απαγορεύσεων κυκλοφορίας, μία μόλις ημέρα μετά τον ντόρο που ξέσπασε με την παραποιημένη εικόνα της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης που οδήγησε στην ανακοίνωση αυστηρότερων μέτρων απαγορεύσεων.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επικροτεί την «μεγέθυνση» της πραγματικότητας από τα ΜΜΕ
George Vitsaras / SOOC
|

Τις προηγούμενες ημέρες, οι «δύο εικόνες» της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Δευτέρας προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων χρηστών κοινωνικών δικτύων αλλά και τηλεθεατών, καθώς ρεπορτάζ του OPEN την παρουσίαζε γεμάτη κόσμο, παρότι πλήθος άλλων πηγών ενημέρωσης και μαγνητοσκόπησης της κίνησης επιβεβαίωναν περί του αντιθέτου.

Το ρεπορτάζ προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, που σε τηλεοπτική σύνδεση κάλεσε τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να παρέμβει και να λάβει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό μετακινήσεων των πολιτών. Άμεσα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο του χώρου της Νέας Παραλίας, ενώ από το απόγευμα της Τρίτης, δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για σχεδιασμούς της κυβέρνησης για περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων.

Οι «δύο» εικόνες της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, και σε ερώτηση για τις «εικόνες που είδαμε σε παραλίες», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κλήθηκε να απαντήσει, προβληματίζοντας με την απάντησή του για την στάση της κυβέρνησης, αλλά και για την συνολική στρατηγική της, σε σχέση και με τις εικόνες που μεταδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και κυρίως η τηλεόραση.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ερωτήθηκε: «Με αφορμή τις εικόνες που είδαμε σε παραλίες και δεδομένου ότι όσο περνούν οι ημέρες η θερμοκρασία θα ανεβαίνει, φοβάστε επανάληψη του “σκηνικού της ρακέτας”;».

Η απάντηση του Μ. Χρυσοχοΐδη προκαλεί έκπληξη και προβληματισμό:

Ο Έλληνας πειθαρχεί; Αν για παράδειγμα οι πολίτες δεν δείξουν την πειθαρχία που πρέπει ποιο είναι το επόμενο στάδιο; Η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων;

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πολίτες πειθάρχησαν στη συντριπτική τους πλειονότητα. Η τηλεόραση μεγέθυνε ελάχιστες μειοψηφίες στις παραλίες και στα άλση. Καλά έκανε η τηλεόραση γιατί η πειθαρχία πρέπει να είναι απόλυτη.

Οι πολίτες πειθάρχησαν και πειθαρχούν όταν αντιλαμβάνονται ότι τα προτεινόμενα είναι προς το συμφέρον τους. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να τους κάνει να το αντιληφθούν. Το επαναλαμβάνω, μίλησαν απλά, λογικά οι υπεύθυνοι άνθρωποι, εννοώ οι ειδικοί. Μίλησε ως ηγέτης ο πρωθυπουργός. Ψύχραιμα, συνετά, ανθρώπινα. Πείσαμε γιατί επικοινωνήσαμε.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις