Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104.9, ο Κ. Ζουράρις δήλωσε ότι είναι σημαντική η επικράτηση Μακρόν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, εκτιμώντας ότι είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να έχει την υποστήριξη του. «Έχουμε (υποστηρικτή) στο ανώτατο επίπεδο, δηλαδή θεσμικό, Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κι αυτό είναι το πολύ σημαντικό, που δεν υπήρχε πριν».

Αναφερόμενος στις θέσεις του Μακρόν απέναντι στην Ελλάδα, υποστήριξε πως ήταν ο μόνος υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης που στάθηκε δίπλα στις θέσεις της Αθήνας το πρώτο εξάμηνο του 2015. «Ο Μακρόν όσο υπήρξε υπουργός των Οικονομικών, στο φρικτό εκείνο εξάμηνο, το πρώτο του 2015, που αναλάβαμε τη συγκυβέρνηση της χώρας στην Ελλάδα, ήταν ο μόνος υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο οποίος υποστήριζε συνεχώς τις ελληνικές θέσεις».

Υπενθύμισε πως αναλάβει Πρόεδρος, είχε δηλώσει «ότι είναι απαράδεκτη η στάση της Ευρώπης για την Ελλάδα» και στάθηκε στο ότι η Γαλλία αναλαμβάνει πλέον επικεφαλής των χωρών του Νότου, εξυπηρετώντας τις ελληνικές θέσεις. «Η Γαλλία ανέλαβε ουσιαστικά και επικεφαλής των χωρών του Νότου και συμπαρέσυρε και την Ισπανία, τη δεξιά Ισπανία, να βρίσκεται πια στον όμιλο των χωρών του Νότου και αυτό διευκολύνει πάρα πολύ τη θέση της Ελλάδας».