Μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο Δ. Τσακίρης τόνισε ότι το 63% πληρώνει κανονικά τις εισφορές του στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), το 37% δυσκολεύεται να πληρώσει, ενώ από τους 105.000 ασφαλισμένους που είχαν ενταχθεί στο καθεστώς ρύθμισης των 100 δόσεων, γύρω στις 50.000 έχουν απενταχθεί και οι υπόλοιποι είναι ενεργοί και πληρώνουν τις εισφορές τους.

Όπως ανέφερε, 240.000 ασφαλισμένοι «έχουν διακόψει και υπάρχουν και οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι που πληρώνουν τις εισφορές τους», την ώρα που ο ΟΑΕΕ έχει εκδώσει μία εγκύκλιο και προσπαθεί να επανεντάξει αυτούς που για κάποιο λόγο έχουν χάσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Αναφερόμενος στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), όπου από 1/1/2017 θα υπάγονται όλοι οι ασφαλισμένοι, ο κ. Τσακίρης δήλωσε ότι “τρέχουν” οι διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει με την έναρξη του νέου έτους η λειτουργία του, αν και αυτή τη στιγμή «δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του».

Σχετικά με τις εξαγγελίες του Α. Τσίπρα περί «παγώματος» των χρεών των ασφαλισμένων, υπογράμμισε ότι είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές, ώστε να μπορούν να «τρέχουν» και οι συντάξεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ