Παρά την κίνηση «εκτόνωσης» που επιχείρησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος την Κυριακή με ανακοίνωσή του κάλεσε την διοίκηση και τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ σε συνάντηση/σύσκεψη την προσεχή Τρίτη, ο Δημήτρης Τσερμενίδης είπε: «Θα πάμε στη συνάντηση, αλλά η κινητοποίησή μας αφορά τη μη καταβολή των δεδουλευμένων. Και αφού μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληρωθεί, εμμένουμε στην αρχική μας απόφαση».

Στο μεταξύ, στην έκτακτη συνεδρίαση οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, που συνολικά ανέρχονται σε 2.300, αποφάσισαν περιφρούρηση από τις 4 το πρωί την Τρίτη στα αμαξοστάσια, ώστε να μην κινηθεί κανένα λεωφορείο.


Με ασφαλιστικά μέτρα απαντά στην επίσχεση η διοίκηση

Ασφαλιστικά μέτρα θα καταθέσει η διοίκηση του ΟΑΣΘ αν επιμείνουν στην απόφασή τους οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από την Δευτέρα.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, «εφόσον επιμείνουν και προχωρήσουν σε επίσχεση, εμείς θα πάμε την ίδια ώρα να καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα», επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους εφόσον έχει προγραμματιστεί συνάντηση την Τρίτη με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.


ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: «Όχι» στον νέο εκβιασμό του ΟΑΣΘ

«Όχι στον νέο εκβιασμό του ΟΑΣΘ» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επίσχεση εργασίας, στην οποία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης.
Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης «παρά την προγραμματισθείσα για αύριο συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ προχώρησαν από σήμερα σε επίσχεση εργασίας και μάλιστα επ' αόριστον».
 

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: «Όχι» στον νέο εκβιασμό του ΟΑΣΘ
 

«Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η νεολαία, δηλαδή οι λαϊκές τάξεις που χρησιμοποιούν το λεωφορείο ως μέσο μετακίνησης έρχονται αντιμέτωποι με την αναλγησία του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού μονοπωλίου του ΟΑΣΘ» αναφέρει o ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «άνθρωποι χωρίς, ή με ελάχιστες, απώλειες εισοδημάτων κρατούν σε ομηρεία εργαζόμενους, οι οποίοι όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επαναλαμβάνει πως τάσσεται υπέρ ενός δημόσιου φορέα συγκοινωνιών στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και καλεί τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών «να προχωρήσει στην υλοποίηση του χωρίς να υποχωρήσει στον νέο εκβιασμό».