Πανηλειακή απεργία και κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη στο Βουπράσιο Αχαΐας, με τη συμμετοχή των δήμων της Αχαΐας, της Ηλείας και άλλων δήμων της Πελοποννήσου, των Ιονίων Νήσων, της Περιφέρειας καθώς και φορέων εκπαιδευτικών επαγγελματιών και άλλων, με αίτημα την άμεση κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου της Πατρών – Πύργου.

Σύμφωνα με το τοπικό best.gr, έκλεισαν την νέα Πατρών – Πύργου στο ύψος του Βουπρασίου Αχαΐας, διαμαρτυρόμενοι επειδή ο δρόμος παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος, διεκδικώντας την άμεση συνέχιση των εργασιών στον δρόμο Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Τσακώνα, χωρίς διόδια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην κινητοποίηση συμμετείχε ο δήμος Πατρέων, καθηγητές από την Αχαϊα και τα Ιόνια νησιά , το Επιμελητήριο Αχαΐας, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων από την Αχαϊα και την Ηλεία και νομούς της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας. Στην κινητοποίηση και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενώ παρούσα ήταν και η μάνα του Γιάννη Βαλογιάννη, ο οποίος σκοτώθηκε στην Πατρών Πύργου το βράδυ της Κυριακής μαζί με τον 25χρονο Νίκο Γιαννόπουλο.

«Είμαστε εδώ για να πούμε ότι δεν πάει άλλο. Το έργο αυτό μέχρι σήμερα θα μπορούσε να έχει κατασκευαστεί με ασφάλεια και να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές. Ο αυτοκινητόδρομος έπρεπε να έχει γίνει χθες χωρίς διόδια. Το ότι δεν έχει γίνει σημαίνει ότι δεν συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο. Με τον αγώνα μας θέλουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που μπαίνουν», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Πρόσθεσε δε πως «ο αγώνας θα έχει συνέχεια. Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς. Η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για τη νότια χάραξη είναι σωστή. ΟΧΙ άλλο αίμα».

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος επεσήμανε πως «δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη όταν δεν έχουμε οδικούς άξονες. Φτάνει πια στον φόρο αίματος. Οι αυτοδιοικητικοί οφείλουμε να διεκδικούμε».

Από τη μεριά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Β. Γιαννόπουλος τόνισε ότι τετοιες δράσεις συμβάλουν στον κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος από την ταχεία ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου.

«Έχουμε ένα θέμα που πρέπει να δούμε με καρδιά και μυαλό. Να ξεκινήσει το έργο χωρίς άλλες καθυστερήσεις γιατί όλοι ταξιδεύουμε σε αυτό τον δρόμο» δήλωσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου, λέγοντας πως τους τελευταίους εφτά μήνες άλλαξε η προοπτική για το έργο.

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος είπε ότι όλοι πρέπει όλοι μαζί από κοινού να διεκδικήσουμε έναν ασφαλή αυτοκινητόδρομο πυο να σέβεται τους οικισμούς αλλά και τη λίμνη Καγιάφα.

Ο Διονύσης Γιατράς εκρόσωπος των συγγενών θυμάτων είπε “εγώ καταλαβαίνω τι περάσανε χθες οι τέσσερις γονείς”. Σε ένα μήνα σε δύο μήνες έχουμε την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, να μην παει κανείς Ηλείος στην Αφή. Να τους δείξουμε και εκεί την αντίθεσή μας”.

Διαβάστε το κάλεσμα στην απεργία, από το γραφείο του Δήμου Πύργου:

«ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ – ΩΡΑ 12:00 μμ

ΒΟΥΠΡΑΣΙΟ

Όρια Νομών ΗΛΕΙΑΣ – ΑΧΑΙΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΛΗ Η ΗΛΕΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟ – ΟΛΥΜΠΙΑ -ΤΣΑΚΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

ΟΙ ΔΗΜΟΙ: ΠΥΡΓΟΥ, ΠΗΝΕΙΟΥ, ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ, ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΟΜΟΥ

ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΧΑΙΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ»