Ενδεικτικά, ιστότοποι όπως το «ακρομόλιο», η «Εφημερίδα Αριστεία», το spoilers.gr, το iliaoikonomia.gr και άλλα περιθωριακά μπλογκ αναπαράγουν τα τελευταία 24ωρα την «είδηση»  της παραίτησης του προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης Στρατή Πλωμαρίτη, η οποία έγινε τον Νοέμβριο του 2009, καταφέρνοντας χιλιάδες αναδημοσιεύσεις και αλληλεπιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

«Παραιτήθηκε για λόγους ηθικής και δεοντολογίας ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού Στρατής Πλωμαρίτης», «Γιατροί αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊου! Τι ξέρουν που δεν ξέρουμε;», «Παραίτηση προέδρου Επιτροπής Εμβολιασμού Νοσοκομείου Θεσ/νίκης – “Δεν κάνω το εμβόλιο, δεν μπορώ και να πείσω άλλους”» και άλλοι αντίστοιχοι τίτλοι παρουσιάζουν μία ψευδή εικόνα για την πραγματικότητα, καθώς αρκετά από αυτά τα δημοσιεύματα δεν αναφέρουν πως πρόκειται για είδηση του 2009, ενώ άλλα το αναφέρουν με ψιλά γράμματα, ή έσπευσαν να προσθέσουν πως πρόκειται για παλαιότερο γεγονός αφού το δημοσίευμα έκανε τον γύρω του διαδικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί πως πηγή όλων σχεδόν των δημοσιευμάτων είναι ένα δημοσίευμα της Καθημερινής για την παραίτηση τότε του προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης Στρατή Πλωμαρίτη («… αλλά παραιτήθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής του ¨Αγίου Παύλου”», ο οποίος διαφωνώντας τότε με την εμβολιαστική πολιτική του υπουργείου Υγείας, αποχώρησε οικειοθελώς από τη θέση του. Ένα ακόμα δημοσίευμα που αναπαράγεται είναι από το Βήμα, και πάλι χωρίς να αναφέρεται σε πολλές περιπτώσεις η ημερομηνία, με clickbate τίτλο «Οι γιατροί αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο», παρότι επρόκειτο απλώς για την ίδια είδηση, δηλαδή μόνο την άρνηση του Στρ. Πλωμαρίτη να συμφωνήσει με την πολιτική του υπουργείου Υγείας.

Για την ιστορία, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σήμερα είναι η Μαρία Θεοδωρίδου, και βρίσκεται κανονικά στη θέση της.