X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Όχι στην επίταξη της Λέσβου από κράτος και παρακράτος»

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Λέσβου Ενάντια στα κέντρα κράτησης καλεί σε συγκέντρωση το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Σαπφούς για να δηλώσουν, μεταξύ άλλων, έμπρακτα την αντίθεσή τους «στον εκφασισμό της κοινωνίας του νησιού -και σε κάθε μορφή φασισμού & εθνικισμού- και να στείλουμε φασίστες και νεοναζί πίσω στις τρύπες τους».
«Όχι στην επίταξη της Λέσβου από κράτος και παρακράτος»
|

Κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Σαπφούς Μυτιλήνη το πρωί του Σαββάτου απευθύνει η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Λέσβου Ενάντια στα κέντρα κράτησης.

Αναλυτικά, το σχετικό κάλεσμα:

Μέρες οργής, ντροπής, θλίψης, ενοχών.. μιας ζοφερής βεντάλιας συναισθημάτων για τους ανθρώπους του νησιού που έχουν συνείδηση, τα μυαλά τους στη σωστή θέση και κυρίως τσίπα!

Η κρατική επίθεση για την επίταξη χώρου για την δημιουργία κέντρου κράτησης, φαίνεται πως δεν ήταν παρά μια φανταχτερή εισαγωγή στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νησί. Σε όλες τις φάσεις του αγώνα ενάντια στη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης δεν είχαμε την αυταπάτη του κοινού μετώπου με ομάδες, τοπικούς ηγετίσκους και αυτοδιοικητικούς άρχοντες που συντονισμένα επιχείρησαν να καλέσουν και να ενορχηστρώσουν την πιο σκοτεινή, λούμπεν επίθεση από αυτοαποκαλούμενους αγανακτισμένους κατοίκους του νησιού. Την εικόνα ντόπιων κατοίκων που απωθούσαν βάρκα με παιδιά ακολούθησαν μπλόκα μίσους και τάγματα εφόδου, που με την ανοχή και στήριξη αστυνομικών, λιμενικών, στρατιωτικών και αυτοδιοικητικών αρχών γενίκευσαν την επίθεση εναντίον προσφύγων και μεταναστριών, αλληλέγγυων και εργαζόμενων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ ανοίγουν ξεκάθαρα την πόρτα στη νεοναζιστική απειλή.

Στη Λέσβο όμως ΔΕΝ έχουν θέση όλα αυτά.

Στη Λέσβο έχουν θέση οι κοινοί αγώνες μεταναστ(ρι)ών/ προσφύγ(ισσ)ων και ντόπιων για ζωή με αξιοπρέπεια.

Στη Λέσβο, στην Ελλάδα και την Ευρώπη έχουν θέση οι αγώνες ενάντια στους πολέμους που προκαλούν τα καραβάνια προσφυγιάς.

Στη Λέσβο, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αντιστεκόμαστε στην εγκατάσταση κέντρων κράτησης για όσους και όσες αναζητούν μία καλύτερη ζωή.

Καλούμε αλληλέγγυες συλλογικότητες και άτομα από Ελλάδα και Ευρώπη για:

– να δηλώσουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας στον εκφασισμό της κοινωνίας του νησιού -και σε κάθε μορφή φασισμού & εθνικισμού- και να στείλουμε φασίστες και νεοναζί πίσω στις τρύπες τους.

– να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ των ανοιχτών συνόρων, της ελεύθερης μετακίνησης στις χώρες της Ευρώπης και κατά της παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

Στη Λέσβο, την Ελλάδα και την Ευρώπη ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ/ΕΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ, 11.00, πλ. Σαπφούς, Μυτιλήνη

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΕΣΒΟΥ

Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις