Εκτάκτως συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του Νοτίου Πηλίου τη Δευτέρα, λαμβάνοντας ομόφωνη απόφαση κατά της εγκατάστασης και της λειτουργίας αιολικών πάρκων στην περιοχή, καταγγέλλοντας την οπτικοακουστική επιβάρυνση και τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που ενέχει μία τέτοια «επένδυση» στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον τοπικό «Ταχυδρόμο», ο σύμβουλος της κοινότητας Αναστάσιος Μαμούχας τόνισε πως «Προωθείται η δημιουργία αιολικού πάρκου σε μια από τις πιο καλαίσθητες περιοχές του Πηλίου. Η εγκατάσταση θα προκαλέσει οπτικοακουστική επιβάρυνση και επιπλέον κίνδυνο για τα αποδημητικά πουλιά που περνούν από το νότιο άκρο του Νοτίου Πηλίου και από εκεί στη Βόρεια Εύβοια», ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τους δύο όμορους και χαρακτηρισμένους ως παραδοσιακούς οικισμούς (με προεδρικό διάταγμα), των Αφετών και του Νεοχωρίου, καθώς ενδέχεται να πληγεί και η τουριστική εικόνα του δήμου.

Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε και την απομάκρυνση ιστού μέτρησης αιολικού δυναμικού που έχει εγκαταστήσει εταιρεία στη θέση Αντραγασά της κοινότητας Αφετών, καθώς η εγκατάσταση αποσκοπεί στην καταμέτρηση στοιχείων των ανέμων και ό,τι άλλο απαιτείται για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και τη δημιουργία αιολικού πάρκου.

«Οι εγκαταστάσεις συνιστούν εκτεταμένη παρέμβαση όχι σε απομακρυσμένα ορεινά υψίπεδα ή υπεράκτια αλλά αντιθέτως σε περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας, με μέσο υψόμετρο περί τα 300 μ. και ύψος δόμησης 7,5 μ. Πέραν ότι οι ανεμογεννήτριες θα είναι ορατές από παντού και με θόρυβο 60 ντεσιμπέλ ανά πυλώνα απαξιώνουν όχι μόνο την αξία της γης, αλλά θα αλλοιώσουν το πολιτισμικό και φυσικό κεφάλαιο της περιοχής με επιπτώσεις μη αναστρέψιμες στο τοπίο, στις χρήσεις γης, στον τουρισμό, το έδαφος, τα νερά, τη βιοποικιλότητα, τα περιουσιακά στοιχεία και την υγεία» δήλωσε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος, Ευστάθιος Ζηργάνος που εισηγήθηκε το θέμα των αιολικών πάρκων, κάνοντας λόγο για επαπειλούμενη σημαντική επέμβαση στη μικρή και στενή χερσόνησο του Πηλίου.