Συγκεκριμένα διεκδικούν: Να επανέλθουν οι κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις και να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή τους. Κανείς να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους, ανέργους και εποχικούς, αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, για όλο το διάστημα της ανεργίας. Η χορήγηση του επιδόματος να γίνεται άμεσα, με την εγγραφή του δικαιούχου στους καταλόγους του ΟΑΕΔ.


Dimitris Lampropoulos/ThePressProject

Στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 25 Γενάρη στις 3 μ.μ., θα γίνει συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας. Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι, την έναρξη της κινητοποίησης θα σημάνουν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Athens Ledra». Μαζί με δεκάδες σωματεία και φορείς θα αποκλείσουν συμβολικά τη λεωφόρο Συγγρού στο ύψος του ξενοδοχείου, στήνοντας «οδόφραγμα» στην αντιλαϊκή πολιτική. Από εκεί θα φτάσουν με πορεία στο υπουργείο, για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση.

Dimitris Lampropoulos/ThePressProject

Σημειώνεται ότι το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας για σήμερα Τετάρτη, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ., για να διευκολύνει τη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις.


Dimitris Lampropoulos/ThePressProject

Τη στήριξη της στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει η ΟΓΕ, καλώντας μάλιστα τις γυναίκες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας.  Σημειώνει ότι «συμπαραστέκεται στα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του Τουρισμού, Επισιτισμού και Catering που διεκδικούν τα αυτονόητα: την εφαρμογή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και μέτρα προστασίας των άνεργων και εποχικών εργαζομένων» και αναφέρει ότι τα «μεγαλύτερα θύματα αυτής της εκμετάλλευσης είναι οι γυναίκες εργαζόμενες τους κλάδου, που εργάζονται με τις χειρότερες συνθήκες και τους μικρότερους μισθούς».