Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις υπάρχουν διαφορετικές διατυπώσεις σε 2- 3 σημεία, τα οποία είναι σημαντικά για την ελληνική πλευρά. Έφερε ως παράδειγμα το πώς το κράτος θα επηρεάζει τη γενικότερη πολιτική για τις ΔΕΚΟ (Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί) μέσω της ΕΔΗΣ (Εταιρία Δημόσιον Συμμετοχών). Όπως υποστήριξε, θα μπορούσε να υπάρχει ένα γραφείο σχεδιασμού που θα καθορίζει την πολιτική π.χ. για τα λιμάνια.

Ψάχνουν «φόρμουλα» για τις ΔΕΚΟ

Ένα από σημεία αυτά, είναι ο μηχανισμός βάσει του οποίου το δημόσιο θα ελέγχει την πολιτική των ΔΕΚΟ, ενώ σημαντικό θέμα είναι και η εξαίρεση ορισμένων δημοσίων επιχειρήσεων από το Ταμείο. Στο τραπέζι μπήκε και το θέμα του Ελληνικού με την ελληνική πλευρά να διαβεβαιώνει τους εκπροσώπους των δανειστών πως επιλύονται οι εκκρεμότητες με το δασικό για να αντιμετωπιστεί στη συνέχεια και το αρχαιολογικό.

Για το θέμα της ένταξης των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο, η ίδια πηγή ανέφερε πως «θέλουμε να εξαιρέσουμε κάποιες» και πως η πρώτη λίστα, που είναι εγκεκριμένη από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) θα συζητηθεί και ο κατάλογος που θα προκύψει θα λάβει νέα έγκριση από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής. Την Τρίτη υπήρξε συζήτηση για το πώς μπορεί να επιταχυνθούν κάποιες από τις ιδιωτικοποιήσεις.


Κλείνουν τα ενεργειακά

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε μετά τη συνάντηση του με τους δανειστές την Τρίτη πως παρά τις όποιες μικρές διαφορές υπάρχουν, το θέμα της απελευθέρωσης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα έχει κλείσει μέχρι την Παρασκευή.

Αντικείμενο της διαπραγμάτευσης είναι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με συνδυασμό πώλησης λιγνιτικών μονάδων και δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ.  Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη για το 2017 δημοπρασία για 145 μεγαβατώρες ανά ώρα και τιμή εκκίνησης τα 37,37 ευρώ ανά μεγαβατώρα.