X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη στην Κεραμέως απέχοντας συντριπτικά από τις τηλε-εκλογές αιρετών

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του υπουργείου Παιδείας, με τη διαδικασία να καταγράφει πολύ μικρά ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών, οι οποίοι αντιδρούν σχεδόν στο σύνολο τους στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. «Αυτή την ώρα, μόλις τρεις ώρες πριν το κλείσιμο της κάλπης, τα στοιχεία που συλλέγει η Ομοσπονδία από τις εφορευτικές επιτροπές σε όλη τη χώρα, καταδεικνύουν την συντριπτική απόρριψη του κλάδου» σημειώνει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.
Nikos Libertas / SOOC
|

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr από τις εφορευτικές επιτροπές σε διάφορες Διευθύνσεις Α/Βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις ηλεκτρονικές εκλογές του υπουργείου Παιδείας, είναι εξαιρετικά χαμηλά.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε κάποιες Διευθύνσεις η συμμετοχή φτάνει στο 3% επί του συνόλου των μελών, γεγονός που αποδεικνύει και την αποτυχία και απονομιμοποίηση της διαδικασίας των ηλεκτρονικών εκλογών που επέβαλε το Υπουργείο Παιδείας και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Μερικά παραδείγματα, όπως δημοσιεύτηκαν στο εκπαιδευτικό site Alfavita:

  • Στη ΔΔΕ Δυτικής Αττικής, σε σύνολο 1.118 υπηρετούντων ψήφισαν 41, ποσοστό 3,67%
  • Στη ΔΔΕ Α Αθήνας, σε σύνολο 4.547 υπηρετούντων ψήφισαν 490, ποσοστό 10,78%
  • Στη ΔΔΕ  Γ’ Αθήνας  σε σύνολο 3.351 υπηρετούντων ψήφισαν 191 δηλαδή ποσοστό 5,71%
  • Στη ΔΔΕ Ημαθίας σε σύνολο 1.079 υπηρετούντων ψήφισαν 92, ποσοστό 8,53%
  • Στις  ΔΔΕ Κυκλάδων στους 1.309 εγγεγραμμένους ψήφισαν 150, ποσοστό  11,5%
  • Στη ΔΔΕ Δωδεκανήσου στους 1.941 εγγεγραμμένους ψήφισαν 175, ποσοστό 9,02%
  • Στην  ΔΔΕ Ηλείας,  στους 1.181 εγγεγραμμένους ψήφισαν για ΠΥΣΔΕ 71, ποσοστό 6%

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις μία ημέρα πριν το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις προσωρινής διαταγής για την αναστολή των τηλε-εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαίδευσης, που είχε καταθέσει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

«Η Δημοκρατία δεν σταματάει εξ αιτίας της πανδημίας» ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας. Η δυσαρέσκεια των εμπλεκομένων ήταν τόσο μεγάλη, που καλούσαν τον κόσμο να μην συμμετάσχει στη διαδικασία.

Όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ της efsyn.gr, όλο το προηγούμενο διάστημα, προηγήθηκε τεράστια κόντρα μεταξύ των συνδικαλιστικών εκπαιδευτικών φορέων και του υπουργείου. ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ, οι τρεις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, με σειρά ανακοινώσεων ζητούσαν να ανασταλεί η διαδικασία των εκλογών και να δοθεί παράταση στη θητεία των υπηρετούντων αιρετών κάτι που δεν έγινε δεκτό από το υπουργείο. Ακολούθησε μαζική απόσυρση των ψηφοδελτίων, όλων των παρατάξεων αλλά και μεμονωμένων υποψηφίων και κάλεσμα για κινητοποιήσεις αλλά και μαζική αποχή τη μέρα των εκλογών (Σάββατο, 7 Νοεμβρίου). Το υπουργείο συγκρότησε αρχικά εφορευτικές επιτροπές που απαρτίζονται από δύο μέλη, ενώ με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο εξουσιοδότησε τον εαυτό του να ρυθμίσει όλα τα ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας.

 «Συντριπτική απόρριψη»

Για πρωτοφανή αυταρχισμό και αντιδημοκρατικές ενέργειες κατηγορεί τη Νίκη Κεραμέως η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Η ομοσπονδία τονίζει ότι η υπουργός έχει χάσει την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε να εμπνέει στην εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ καταδικάζει τις διαρροές του υπουργείου Παιδείας περί συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην ψηφοφορία.

Μάλιστα, τα στοιχεία της ομοσπονδίας «καταδεικνύουν την συντριπτική απόρριψη του κλάδου. Τα ποσοστά δείχνουν την καταβύθιση της εκλογικής φάρσας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Είναι ήδη γνωστά, σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, ο πρωτοφανής αυταρχισμός, το πλήθος των αντιδημοκρατικών ενεργειών και η πολιτική της πυγμής του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» που ακολουθεί το ΥΠΑΙΘ, με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα την επιβολή με κάθε τρόπο των εκλογών παρωδία χωρίς ψηφοδέλτια παρατάξεων και υποψηφίους. Είναι γνωστό επίσης, ότι η υπουργός Παιδείας συστηματικά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και επιχειρεί τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Επειδή το ΥΠΑΙΘ αλλά και η ίδια η υπουργός Παιδείας έχει απολέσει την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε να εμπνέει στην εκπαιδευτική κοινότητα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ ενημερώνει ότι άμεσα θα ζητήσει από το ΥΠΑΙΘ, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά του, την συγκεντρωτική ηλεκτρονική κατάσταση ψηφισάντων όλης της χώρας. Αντίστοιχα, οι ΕΛΜΕ θα ζητήσουν τις ηλεκτρονικές καταστάσεις ψηφισάντων για όλα τα ΥΣ από τις κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές.

Καταδικάζουμε το ΥΠΑΙΘ που με διαρροές σε διάφορες ιστοσελίδες επιχειρεί να πείσει –κόντρα στην πραγματικότητα – ότι οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν και ψηφίζουν στις εκλογές παρωδία.

Καταδικάζουμε ομόφωνα τις κινήσεις υποψηφίων συγκεκριμένων παρατάξεων που ενώ έχουν ήδη δηλώσει την απόσυρση της υποψηφιότητάς τους από τις εκλογές των ΥΣ, στέλνουν τις τελευταίες ώρες μαζικά μηνύματα σε συναδέλφους για να μπουν στην πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ και να τους ψηφίσουν. Τους προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να τους αφήσουμε στο απυρόβλητο να συνεχίσουν να κινούνται στο παρασκήνιο και την ανωνυμία. Θα παραδοθούν στη χλεύη του κλάδου και οι ενέργειες τους θα καταδικαστούν από όλους τους εκπαιδευτικούς.

Αυτή την ώρα, μόλις τρεις ώρες πριν το κλείσιμο της κάλπης, τα στοιχεία που συλλέγει η Ομοσπονδία από τις εφορευτικές επιτροπές σε όλη τη χώρα, καταδεικνύουν την συντριπτική απόρριψη του κλάδου. Τα ποσοστά δείχνουν την καταβύθιση της εκλογικής φάρσας. Η παρωδία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» αποδεικνύεται το ναυάγιο του ΥΠΑΙΘ. Γι αυτό και οι μηχανισμοί του πιέζουν με μηνύματα τους συναδέλφους να ψηφίσουν. Θα συναντήσουν την απόρριψη του κλάδου!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις