Ο Βέρνερ Χόγιερ διαβεβαίωσε ότι η ΕΤΕπ εργάζεται εντατικά για τη χώρα μας σε μια προσπάθεια αναζήτησης επενδύσεων, μέσα από το πακέτο Γιούνκερ και άλλων ευρωπαϊκών επενδυτικών προγραμμάτων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της τεχνολογίας και της έρευνας.
 
Ο κ. Σταθάκης καλωσόρισε την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ και επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει πολλές παράλληλες πρωτοβουλίες στον τομέα αυτόν, στις οποίες περιλαμβάνεται η μετεξέλιξη του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) σε έναν φορέα-ομπρέλα για τη διαχείριση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και η διεύρυνση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (IFG) για τη χρηματοδότηση του μετοχικού κεφαλαίου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
 
Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2016, θα έχει ετοιμαστεί ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα και αναφέρθηκε επίσης στο υπό ίδρυση Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας. Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων και θεσμών ώστε να διευκολυνθούν οι επενδυτικές προσπάθειες της χώρας.