X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Οι εργαζόμενοι στα Media Markt να μη φοβηθούν από την τρομοκρατία της εργοδοσίας»

Δεκάδες εργαζόμενοι της επιχείρησης Μedia Μarkt φέρονται να κλήθηκαν να υπογράψουν κείμενο που έχει ενιαία φόρμα, το οποίο κάνει «παρατηρήσεις» για την αποδοτικότητά τους όσον αφορά τις πωλήσεις, καταλήγοντας πως η επιχείρηση θέλει να επιστήσει την προσοχή για τη μη επίτευξη των στόχων. Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση της, καλεί τους εργαζόμενους «να μη φοβηθούν από αυτήν την τακτική της εργοδοσίας». Την ίδια ώρα, νέες απολύσεις εργαζόμενων στη συγκεκριμένη επιχείρηση καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας, μια τακτική, που όπως επισημαίνει, εφαρμόζουν πολλές επιχειρήσεις, «προκειμένου να αλλάζουν συνεχώς εργαζόμενους, αντικαθιστώντας τους παλιότερους με νέους, που έχουν λιγότερα δικαιώματα».
|
Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, καταγγέλλει ότι δεκάδες εργαζόμενοι της επιχείρησης Μedia Μarkt φέρονται να κλήθηκαν να υπογράψουν κείμενο που έχει ενιαία φόρμα, το οποίο κάνει «παρατηρήσεις» για την αποδοτικότητά τους όσον αφορά τις πωλήσεις, καταλήγοντας πως η επιχείρηση θέλει να επιστήσει την προσοχή για τη μη επίτευξη των στόχων, ενώ σημειώνει ότι «πρόκειται ξεκάθαρα για κείμενο που, στο όνομα της αξιολόγησης, έχει στόχο να δυναμώσει την εντατικοποίηση των όρων δουλειάς, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, σε έναν κλάδο που οι εργασιακές σχέσεις θυμίζουν “γαλέρα”».
 
Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους στα  Μedia Μarkt «να μη φοβηθούν από αυτήν την τακτική της εργοδοσίας και να οργανωθούν στα κλαδικά τους σωματεία των εμποροϋπαλλήλων σε κάθε πόλη, να απευθυνθούν σε αυτά».
 

Σειρά απολύσεων στη Λάρισα

 
Την ίδια ώρα, η επιχείρηση Media Markt στη Λάρισα, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας, φέρεται να προχωρά σε νέα «ανανέωση του προσωπικού», πριν οι παλιότεροι εργαζόμενοι αποκτήσουν εργασιακά δικαιώματα, όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος.
 
Πρόκειται, επισημαίνει, για «μια τακτική που εφαρμόζουν πολλές επιχειρήσεις του κλάδου, προκειμένου να αλλάζουν συνεχώς εργαζόμενους, αντικαθιστώντας τους παλιότερους με νέους, που έχουν λιγότερα δικαιώματα και απαιτήσεις. Το γεγονός ότι ενώ απολύει προσωπικό ταυτόχρονα αναζητά μέσω αγγελιών καινούργιο αυτό ακριβώς δείχνει».
 
Απαντώντας στους εργοδοτικούς ισχυρισμούς ότι οι απολύσεις γίνονται επειδή «έχει πέσει η κίνηση», ενώ «υπάρχει σχεδιασμός για αξιοποίηση του εμπορικού πάρκου «Pantheon Plaza»», ο Σύλλογος τονίζει: «Μήπως όμως όταν υπήρχε κίνηση και έκανε μεγάλο τζίρο το κατάστημα έδινε παραπάνω στους εργαζόμενους ή μήπως όταν θα ξαναμπεί σε κίνηση το εμπορικό και αυξηθούν οι πωλήσεις της εν λόγω επιχείρησης θα ξαναγυρίσουν οι μισθοί των εργαζομένων εκεί που ήταν νωρίτερα; Φυσικά και όχι. Φροντίζουν να φτιάξουν σήμερα εργασιακό καθεστώς για εκείνες ακριβώς τις ημέρες που θα έχει δουλειά και θα καλούν τους εργαζόμενους να σκύβουν το κεφάλι και να δουλεύουν ατελείωτες ώρες και Κυριακές, με απλήρωτες υπερωρίες, με μισθούς που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων».
 

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις