Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζόμενων Δήμου Αμαρουσίου που δημοσιεύτηκε στην aftodioikisi.gr, ο Γ. Πατουλης προτίθεται να εκχωρήσει τη συντήρηση όλων των δημοτικών οχημάτων του δήμου Αμαρουσίου σε ιδιώτη, έναντι του ποσού των 3.450.000 ευρώ για τρία χρόνια με δυνατότητα επέκτασης.

Καταγγέλλοντας την δημοτική αρχή για «επιχειρούμενο αιφνιδιασμό», προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 07:00π.μ. μέχρι τις 11:00π.μ. και Γενική Συνέλευση στις 07:30π.μ. στο παλιό αμαξοστάσιο «με σκοπό την λήψη απόφασης για κινητοποιήσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και να ενημερωθούν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι για την πληρωμή τους», ενώ ακόμη, επίσης την Τρίτη, το Σωματείο προχωρά σε συγκέντρωση και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συζητηθεί το θέμα το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Παράλληλα, το Σωματείο καταγγέλλει πως οι συμβασιούχοι του Δήμου παραμένουν απλήρωτοι, και ενημερώνει ότι το θέμα τους θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση το πρωί της Τρίτης.

Στην ανακοίνωση, το Σωματείο κάνει λόγο για «πολιτική κατάντια της Διοίκησης του Δήμου» Αμαρουσίου. «Ο κατά τα άλλα “υπέρμαχος” των συμφερόντων των εργαζομένων δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήλωνε στους συναδέλφους συμβασιούχους ότι δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε κόμμα και ότι είναι υπέρμαχος του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών. Τελικά ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ; Ο δήμαρχος και πρόεδρος μόνο ακομμάτιστος και αχρωμάτιστος δεν είναι. Είναι πλήρως υποταγμένος στην πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Όσο και να θέλει να το παίξει ακομμάτιστος τον προδίδουν οι αποφάσεις του και η πολιτική του», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου:

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου μέσα στο κατακαλόκαιρο στη συνεδρίαση της 1ηςΑυγούστου και με αρ. θέματος 34 του Δημοτικού Συμβουλίου (δηλαδή μετά τα μεσάνυχτα) έρχεται να εκχωρήσει σε ιδιώτη τη συντήρηση όλων των οχημάτων του Δήμου Αμαρουσίου, έναντι του ποσού των 3.450.000 ευρώ για τρία χρόνια και με δυνατότητα επέκτασης.

Αυτή είναι η πολιτική κατάντια της Διοίκησης του Δήμου. Ο κατά τα άλλα «υπέρμαχος» των συμφερόντων των εργαζομένων δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήλωνε στους συναδέλφους συμβασιούχους ότι δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε κόμμα και ότι είναι υπέρμαχος του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών. Τελικά ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ; Ο δήμαρχος και πρόεδρος μόνο ακομμάτιστος και αχρωμάτιστος δεν είναι.

Είναι πλήρως υποταγμένος στην πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Όσο και να θέλει να το παίξει ακομμάτιστος τον προδίδουν οι αποφάσεις του και η πολιτική του.

Η Διοίκηση του Δήμου από τη πρώτη μέρα που ανέλαβε ένα και μόνο σκοπό είχε. Το πως θα απαξιώσει όσο περισσότερο γίνεται τις υπηρεσίες του Δήμου και από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να τις χαρίσει στο μέλλον στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα το συνεργείο του Δήμου είναι χωρισμένο σε δύο σημεία και δεν είναι σε ένα για όλα τα οχήματα του Δήμου όπως είχαν δεσμευτεί οι Αντιδήμαρχοι, όπως είχαν δεσμευτεί και ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα μπει εργολάβος στη συντήρηση οχημάτων.

Δεν είναι τυχαίο ότι μηχανήματα που αγοράστηκαν από τα λεφτά του μαρουσιώτικου λαού παραμένουν στις γωνιές τους και από την απραξία σκούριασαν.

Βέβαια για τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κερδοφορία τους λεφτά υπάρχουν. Για τους συναδέλφους συμβασιούχους που ζήτησαν μια προκαταβολή διότι παραμένουν απλήρωτοι εκεί λεφτά η Διοίκηση δεν μπορεί να δώσει.
Δηλώνουμε στη Διοίκηση του Δήμου ο επιχειρούμενος αιφνιδιασμός δεν θα περάσει. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι μας έπιασαν στον ύπνο. Είμαστε εδώ και θα τους αντιμετωπίσουμε και αυτούς και την πολιτική τους.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αφωνία του εμπορικού συλλόγου. Να ενημερώσουμε ότι στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος για το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου είχαν προχωρήσει σε εκβιασμούς ότι θα προχωρήσουν σε μηνύσεις μελών του Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου. Σήμερα που η Διοίκηση του Δήμου ξεπουλά έναντι 3.450.000 ευρώ μια υπηρεσία που θα καλεστούν οι ίδιοι να πληρώσουν το κόστος, δεν έχει βγάλει άχνα. Τα συμπεράσματα ας τα βγάλει ο κόσμος για το ρόλο του συγκεκριμένου Συλλόγου.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός του Αμαρουσίου θα πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και από την πολιτική του Δήμου αλλά και από τη μεθοδολογία που ακολουθεί προκειμένου να την εφαρμόσει. Αφού είναι τόσο «καθαρή» η πολιτική της Διοίκησης του Δήμου γιατί φέρνει ένα τέτοιο θέμα την 1η Αυγούστου και σε τέτοια σειρά (Νο 34); Τι φοβήθηκε και δεν έφερνε το θέμα στις αρχές του Ιούλη ή τον Σεπτέμβρη;

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου με απόφαση προκηρύσσει 4ώρη Στάση Εργασίας την Τρίτη 1-8-2017 από τις 07:00π.μ. μέχρι τις 11:00π.μ. και Γενική Συνέλευση στις 07:30π.μ. στο παλιό αμαξοστάσιο με σκοπό την λήψη απόφασης για κινητοποιήσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και να ενημερωθούν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι για την πληρωμή τους.
Επίσης  την ΤΡΙΤΗ 1-8-2017 στις 18:15μ.μ. προχωράμε σε συγκέντρωση και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει κάθε διαδικασία εκποίησης υπηρεσιών του Δήμου.
  • Να πληρωθούν τώρα οι συνάδελφοι μας συμβασιούχοι.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του δήμου, τους φορείς της πόλης να πάρουν μαζικά μέρος στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 1-8-2017 στις 18:15μ.μ. προκειμένου να αποτρέψουμε την συγκεκριμένη απόφαση. Το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων αφορά όλη την κοινωνία αφού αυτή θα πληρώσει το μάρμαρο και στην παρούσα φάση το μάρμαρο είναι από χρυσό.