Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, σήμερα το απόγευμα το ακροδεξιό AfD θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου, όπου αναμένεται να παρουσιαστούν τα σχέδια περίπου 20 ακροδεξιών κομμάτων από όλη την Ευρώπη που θα κατέβουν με κοινό σχηματισμό στις ερχόμενες ευρωεκλογές του Μαΐου.

Την «Συμμαχία των Ευρωπαϊκών Λαών και Εθνών» προωθεί ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, που ταξιδεύει στην Ευρώπη για να την προωθήσει. Προ ημερών εκατοντάδες μέλη από νεολαίες ακροδεξιών κομμάτων συναντήθηκαν στη Ρώμη, προκειμένου να δώσουν το δικό τους στίγμα για την ένωση των ακροδεξιών κομμάτων.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν νεολαίες ακροδεξιών κομμάτων από Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο και Γαλλία. Με σύνθημα το «Κάντε την Ευρώπη σπουδαία και πάλι», οι επικεφαλής της νεολαίας των ακροδεξιών κομμάτων, στοχοποίησαν  πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο επικεφαλής της νεολαίας του AfD, Ντάμιαν Λορ, χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ «κλόουν» και την Άνγκελα Μέρκελ «μάγισσα», ενώ ο Μπαρτ Κλάες, επικεφαλής της νεολαίας του βελγικού ακροδεξιού εθνικιστικού Vlaams Belang, έκανε σαφή νύξη υπέρ του ναζισμού, λέγοντας πως «οι λαοί δεν πρέπει να απολογούνται για την ιστορία τους».

Διαβάστε το σχετικό άρθρο Στιβ Μπάνον: Το δεξί χέρι του Τραμπ και το σχέδιο «τραμποποίησης» της Ευρώπης