X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

ΟΙ Η.Π.Α. κατασκοπεύουν και την Ελλάδα

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως ο Edward Snowden σύμφωνα με τα οποία η αμερικανική υπηρεσία NSA δεν κατασκόπευε μόνο τους Aμερικανούς πολίτες και τις αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και άλλες 38 χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.
|
Σύμφωνα με ένα νέο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικυρηγμένος από τις ΗΠΑ πρώην υπάλληλος της NSA, Edward Snowden, 38 πρεσβείες και αποστολές περιγράφονται ως «στόχοι». Για κάθε έναν από αυτούς η NSA χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους που περιλαμβάνουν «κοριούς», παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και εξειδικευμένο εξοπλισμό με ειδικές κεραίες.
 
Μεταξύ των 38 στόχων βρίσκεται και η Ελληνική Πρεσβεία μαζί με τις ευρωπαϊκές αποστολές και άλλους συμμάχους όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Νότια Κορέα, η Ινδία και η Τουρκία.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έγγραφο δεν περιλαμβάνει ως στόχο τη Γερμανία, παρόλο που το περιοδικό Der Spiegel αποκάλυψε χθες ότι οι Η.Π.Α. κατασκόπευαν στόχους εντός της Γερμανίας. Η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη διαμαρτυρηθεί και απαιτεί εξηγήσεις από την κυβέρνηση Ομπάμα.
 
Το έγγραφο αναφέρει ότι η κατασκοπεία των ευρωπαϊκών επιτροπών γίνεται για την απόκτηση εσωτερικών πληροφοριών προκειμένου οι ΗΠΑ να γνωρίζουν τις πολιτικές διαφωνίες για τα διεθνή ζητήματα μεταξύ των κρατών-μελών.
 
Το κωδικό όνομα της επιχείρησης κατασκοπείας στην Ευρώπη φέρει το όνομα «Perdido» και το σχέδιο περιλαμβάνει τη συγκέντρωση δεδομένων με τη χρήση ηλεκτρονικών κοριών και την πλήρη αντιγραφή ολόκληρων σκληρών δίσκων. Σύμφωνα με τα έγγραφα που έδωσε ο Snowden, το προσωπικό που ασχολείται με την Ε.Ε. έφτανε το 2010 στους 90 ανθρώπους, εκ των οποίων οι δύο ήταν ηλεκτρονικοί και χειριστές της ειδικής κεραίας.

Η κωδική ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής αποστολής στον ΟΗΕ ονομαζόταν «Powel», ενώ σύμφωναμε δημοσίευμα του Guardian η ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής πρεσβείας ήταν «Klondyke» (το όνομα μια μικρής πόλης που ίδρυσαν χρυσοθύρες το 1900).

 
Ο 30χρονος Snowden, που διέφυγε από το Hong Kong, εδώ και μία εβδομάδα φαίνεται ότι βρίσκεται ακόμα στο transit του αεροδρομίου της Μόσχας και περιμένει την απόφαση του Εκουαδόρ για τη χορήγηση ασύλου αφού το διαβατήριό του έχει ήδη ακυρωθεί από την αμερικανική κυβέρνηση.
 
Μετά από τις πρώτες επαφές που είχαμε με ανθρώπους από το Υπουργείο Εξωτερικών, μαθαίνουμε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται ενημέρωση και από αύριο το πρωί θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις