Υποδεχόμενος τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Τζ. Κέρι τον συνεχάρη για την ελληνική Προεδρία στη Ε.Ε., επισημαίνοντας ότι «προσβλέπουμε σε συνεργασία» με σκοπό την έξοδο από την κρίση, καθώς και σε σειρά θέματα από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μέχρι θέματα των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.
 
Κατά την κοινή εμφάνισή τους πριν από τη συνάντηση, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο «για δύσκολες αποφάσεις που λάβατε» και «που δεν είναι εύκολες πολιτικά», όπως τόνισε. Επίσης, ανέφερε ότι «θα εργαστούμε βήμα με βήμα» για αυτά τα θέματα.
 
Από την πλευρά του, ο Ευ. Βενιζέλος επεσήμανε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ συμπαραστέκονται στην προσπάθεια της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, κάνοντας αναφορά στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και στις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού.
 
 

Στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ
 

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για τη σημασία της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε., επαναλαμβάνοντας παράλληλα τη «στενή συνεργασία» με τις ΗΠΑ και υπογραμμίζοντας τον «παράγοντα σταθερότητας» που διαδραματίζει η Ελλάδα στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή, όπως επεσήμανε.
 
«Αναμφίβολα το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η κρίση» τόνισε, προσθέτοντας ότι στον τομέα εξωτερικής πολιτικής η Ελλάδα είναι πάντα «παράγοντας σταθερότητας» συμπλήρωσε.
 
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε την προσπάθεια «εθνικής ανοικοδόμησης». Τέλος είπε ότι «μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες» με τις ΗΠΑ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.
 
Μετά τις δηλώσεις ακολουθεί η συνάντηση των δύο υπουργών, παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και μελών της συνοδείας του κ. Βενιζέλου.


Επίσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών
 

Πριν από τη μετάβασή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών είχε επισκεφθεί το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, όπου είχε «πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση», σύμφωνα με πληροφορίες, με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου, τον οποίο ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της Προεδρίας. 
 
Επίσης, συζήτησαν την εξέλιξη του προγράμματος προσαρμογής, τα «σημερινά δεδομένα» και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
 
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Τζ. Κέρι, ο Ευ. Βενιζέλος θα μεταβεί στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS), όπου θα έχει γεύμα με σημαντικά στελέχη δεξαμενών σκέψης.