Κάλεσμα σε φορείς και πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στους Χρυσαυγίτες από τους Αλληλέγγυους Χίου, την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου «ΛΑΘΡΑ;» και τη Χιακή Συμπολιτεία, που επισημαίνουν ότι στην επικείμενη εκδήλωση των Χρυσαυγιτών στο ξενοδοχείο Golden Sand, «οι υπόδικοι ναζί θα προσπαθήσουν να παρουσιάσου την λογική του μίσους και της εξόντωσης των αδύναμων σαν αυτονόητη και θεμιτή λύση».
 
Σημειώνεται πως η ανακοίνωση της εκδήλωσης, στην οποία κεντρικοί ομιλητές είναι ο υπόδικος και βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, και ο ευρωβουλευτής του μορφώματος, Γιώργος Επιτήδειος, προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς χρήστες διαμαρτύρονται για την φιλοξενία μιας ρατσιστικής και ξενοφοβικής εκδήλωσης.


 
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
 

Με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργούνται στο νησί από τις απάνθρωπες πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης που εξαθλιώνουν τους πρόσφυγες στη ΒΙΑΛ, η νεοναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής θέλει να οργανώσει εκδήλωση μίσους και να μας προτείνει τη «λύση» της για τους πρόσφυγες κατά τα πρότυπα της τελικής λύσης του ινδάλματός της, του Χίτλερ.
 
Είναι γνωστές οι αιτίες που της δίνουν τη δυνατότητα να υπάρχει πολιτικά:
Η κοινωνική κρίση που παράγουν οι πολιτικές των κυρίαρχων, η εξουσία του πλούτου με αποτέλεσμα τη γιγάντωση της ανισότητας, την αγνόηση των κοινωνικών αναγκών και το έλλειμμα δημοκρατίας στην καθημερινή ζωή.
 
Σε αυτές τις συνθήκες που εντείνουν την απογοήτευση και την σύγχυση, οι υπόδικοι ναζί θα προσπαθήσουν να παρουσιάσου την λογική του μίσους και της εξόντωσης των αδύναμων σαν αυτονόητη και θεμιτή λύση.
 
Οι φορείς του νησιού, η τοπική αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα και οι τοπικές ενώσεις επαγγελματιών, τα κόμματα και όλοι οι πολίτες οφείλουμε να αντιδράσουμε άμεσα!
Πρέπει με όλους τους τρόπους να διακηρύξουμε ότι είναι ανεπιθύμητοι, και η επιδρομή τους, εφόσον πραγματοποιηθεί, είναι ηθικό πρόβλημα για το νησί.
 
Όποιος φορέας ή πολίτης συναντηθεί, τους ανεχθεί ή συνομιλήσει μαζί τους, εγκρίνει τα εγκλήματά τους και γίνεται συνένοχός τους σε οποιαδήποτε εκδήλωση και πράξη μίσους.
 
Δικαιολογίες του τύπου «είναι κόμμα στη Βουλή» δεν ευσταθούν. Είναι γνωστό όχι μόνο στο πανελλήνιο αλλά και πανευρωπαϊκά ότι πρόκειται για εγκληματική ναζιστική συμμορία που τρομοκρατεί, οργανώνει δολοφονίες και εξυπηρετεί τα πιο βρώμικα συμφέροντα της εξουσίας του χρήματος.
 
Όλοι μαζί με κοινό μέτωπο απέναντι στους ναζί δολοφόνους που μολύνουν την κοινωνία και τη δημοκρατία!