Με επιστολή της προς στον υπουργό Υγείας Βασίλη  Κικίλια, τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη  Κοντοζαμάνη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και φορείς, η ΟΕΝΓΕ κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση πως στέλνουν ασφαλίτες στα σπίτια νοσοκομειακών γιατρών και τους απαγγέλει κατηγορίες για «διέγερση σε απείθεια», επειδή κάλεσαν με ανακοινώσεις σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Καλούν την κυβέρνηση αντί να «σέρνει τους ειδικούς στα δικαστήρια, να ικανοποιήσει έστω και τώρα τα αιτήματά μας για κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για επίταξη άνευ όρων όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα, για υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών σε ενιαίο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Η Ομοσπονδία απαιτεί να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες σε βάρος του προέδρου και του γραμματέα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας και σε βάρος της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, ξεκαθαρίζοντας πως «όσες κατηγορίες και αν μας απαγγείλουν δεν πρόκειται να μας φιμώσουν.  Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό του λαού μας».

Η ΟΕΝΓΕ απευθύνει μήνυμα και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τονίζοντας ότι σε τρεις υγειονομικούς, δύο γιατρούς κι έναν  ψυχολόγο, οι οποίοι εργάζονται στο Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαϊτειο»  και επέστρεφαν από τη δουλειά τους επιβαίνοντας στο ίδιο αυτοκίνητο, βεβαιώθηκε πρόστιμο από την ελληνική αστυνομία για υπέρβαση του ορίου των δύο επιβαινόντων σε αυτοκίνητο.

«Ασφαλώς τρεις υγειονομικοί που εργάζονται μαζί στον ίδιο χώρο για πάρα πολλές ώρες, και μάλιστα χωρίς επαρκή και κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας, όπως έχουμε αναδείξει επανειλημμένως από την αρχή της επιδημίας,  μπορούν να επιστρέφουν μαζί στα σπίτια τους. Πολύ περισσότερο που η αποφυγή των μέσων μεταφοράς  στα οποία επικρατούν συνθήκες συγχρωτισμού και συνωστισμού, είναι για όποιον μπορεί μονόδρομος για να μπορέσει να μετακινηθεί με ασφάλεια», υπογραμμίζει.

Τέλος, ζητά από την κυβέρνηση να ακούσει έστω και τώρα τα μηνύματα που στέλνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. «Η κυβέρνηση που αρνείται από την άνοιξη να ακούσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς, ας τους ακούσει έστω και τώρα. Αντί να επιβάλλει πρόστιμα σε υγειονομικούς που επιστρέφουν από το νοσοκομείο στο σπίτι τους, να επιβάλλει πρόστιμα στους εργοδότες που κάνουν κουρελόχαρτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αντί να καλεί σε απολογία γιατρούς επειδή θέλουν να τιμήσουν το Πολυτεχνείο, αντί να απειλεί με εισαγγελείς γιατρούς που αναδεικνύουν την έλλειψη στελεχωμένων Μ.Ε.Θ., αντί να ξεσπά αναίτια και να περνάει χειροπέδες σε 14χρονα παιδιά, αντί για την βαθιά αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια, να πάρει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού».