Θα επακολουθούσε συζήτηση. Σκόπευα να πάω στην εκδήλωση, κυρίως για να καταγγείλω την παραχάραξη της ιστορίας των οπτικοακουστικών αρχείων της χώρας, που συμβαίνει μετά το μαύρο της ΕΡΤ και που εκφράζεται σε όλο της το μεγαλείο από αυτό το λογότυπο “Αρχείο ΔΤ” που βλέπετε στην πρόσκληση που μου απευθύνθηκε. Το ίδιο λογότυπο εμφανίζεται και στα (ο Θεός να τα κάνει) τηλεοπτικά προγράμματα της ΝΕΡΙΤ, κάθε φορά που χρησιμοποιείται υλικό από το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ.
 
Το ντοκιμαντέρ αυτό, εξ όσων γνωρίζω, είχε διατεθεί στο Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο (ΕΟΑ). Το ΕΟΑ το έκλεισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις πριν κλείσουν την ΕΡΤ.  Τότε, το αρχείο του ΕΟΑ περιήλθε εξ ολοκλήρου στην κατοχή της ΕΡΤ (μαζί και το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ), η οποία κατείχε ούτως ή άλλως τη συντριπτική πλειονότητα (σε ποιότητα και ποσότητα) του ιστορικού οπτικοακουστικού αρχείου της χώρας.
 
Σήμερα, δημοσιεύτηκε το Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης, στις “Τυπολογίες”.
 
Εκεί, εμφανίζεται συνδιοργανωτής της εκδήλωσης η ΝΕΡΙΤ, κύριος (ιδιοκτήτης) του ντοκιμαντέρ το αρχείο …ΔΤ και συντονιστής της εκδήλωσης ο πρώην Διευθυντής του Μουσείου – Αρχείου της ΕΡΤ, κ. Αλεξόπουλος, νυν υπάλληλος της ΔΤ (δηλαδή του Υπουργείου Οικονομικών) και προσφάτως επιλεγείς από τον διαβόητο διαγωνισμό προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ, ως υπάλληλος της ΝΕΡΙΤ.
 
Το αρχείο της ΕΡΤ (ή έστω του ΕΟΑ) δεν φαίνεται πουθενά. Υπάρχει μόνον αρχείο …ΔΤ, δηλαδή Υπουργείο Οικονομικών (ούτε καν Πολιτισμού).
 
Η αλήθεια είναι ότι το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ, μετά το μαύρο, βρέθηκε μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης, δηλαδή μεταξύ Γκίκα (Μάναλη) και Γκίκα (Χαρδούβελη).
 
Η ΕΡΤ, ακόμα και όταν ενσωμάτωνε στο οπτικοακουστικό της Αρχείο αρχεία τρίτων (λόγω δωρεάς), τα αποκαλούσε πάντοτε με το όνομα του δωρητή και αρχικού συλλέκτη (π.χ. Αρχείο Πουλίδη).
 
Ένας από τους  φυσικούς αυτουργούς της νομιμοποίησης  του εγκλήματος (πρώην θεσμικός προστάτης του αρχείου της ΕΡΤ) γίνεται τώρα κονφερασιέ της παραχάραξης, συντονίζοντας την εκδήλωση, χωρίς να έχει ως τώρα  ψελλίσει κουβέντα για την ιστορική ΕΡΤ, που είχε κάνει το λάθος να τον διορίσει Διευθυντή του Μουσείου – Αρχείου της. Το “προσόν” αυτό πλάσαρε, μετά της προθυμίας του να συνεργαστεί με τους “δήμιους” της ΕΡΤ, για να τον διορίσουν με τη σειρά τους ενορχηστρωτή της υπεξαίρεσης του ιστορικού αρχείου της ΕΡΤ και της παραχάραξης της ονομασίας του.
 
Οι υποκριτές του Υπουργείου Οικονομικών, της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ, φοβούνται ακόμα και να αναφέρουν το όνομα της ΕΡΤ και τον ιστορικό της ρόλο στη διάσωση, συντήρηση και διάδοση του αρχείου, νομίζοντας ότι έτσι ξορκίζουν το έγκλημα του μαύρου και  ότι επιτυγχάνουν να σβήσουν την ΕΡΤ από την ιστορία της ραδιοτηλεόρασης της χώρας μας.
 
Ένας ακόμη λόγος που δεν θέλουν να αναφέρουν τη λέξη ΕΡΤ, είναι και γιατί εκκρεμούν στα δικαστήρια οι αγωγές των εργαζομένων της. Εκεί, το Υπουργείο Οικονομικών, ισχυρίζεται ότι τόσο η ΔΤ, όσο και η ΝΕΡΙΤ δεν έχουν καμιά σχέση με την ΕΡΤ, ώστε να αντικρούσουν την διαδοχή επιχείρησης, που αυτομάτως θα σημάνει την δικαστική τους συντριβή σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία (καταβολή μισθών υπερημερίας και επαναπρόσληψη στο διάδοχο φορέα). Τόση κουτοπονηριά και στρουθοκαμηλισμός! Σου υπεξαιρώ την περιουσία σου, ανοίγω μια επιχείρηση με το ίδιο αντικείμενο και νομίζω ότι θα ξεγελάσω τα δικαστήρια, σβήνοντας το όνομά σου από το χάρτη. 
 
Υ.Γ. Προβληματίζομαι αν θα πάω στην εκδήλωση. Αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο πια να καταγγέλλεις τα μορφώματα της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ και τις απάτες τους. Αυτοί που έτρεξαν να τα νομιμοποιήσουν αναλαμβάνοντας ηγετικές θέσεις  έχουν καταφέρει καλύτερα από μας να τα απαξιώσουν και να τα παραδώσουν στη χλεύη της κοινωνίας.