Κατά την παρουσίαση των βασικών αρχών και κατευθύνσεων του συνδυασμού του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον κεντρικό ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει η περιφέρεια Αττικής στην Ευρώπη των Περιφερειών, «με δυναμικό, παραγωγικό και αισιόδοξο πρόσωπο, με πολίτες που έχουν δουλειές, ασφάλεια και αξιοπρέπεια», επισημαίνοντας ότι γι' αυτό χρειάζεται να γίνει στροφή 180 μοιρών.
 
Κατά την ομιλία του ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι αποφάσισε να είναι υποψήφιος για την Αττική διότι «πιστεύει στη νίκη, διότι η Αττική έχει ανάγκη να αλλάξει πρόσωπο και γιατί θέλει και μπορεί να υπηρετήσει αυτό τον ρόλο».
 
Είπε ακόμη ότι η εμπειρία που απέκτησε ως ευρωβουλευτής βοηθά στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα, ιδεών για το μέλλον και πρόσθετων κοινοτικών πόρων προκειμένου αυτές να γίνουν πράξη.
 
Ο Γ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στους δεσμευτικούς άξονες με τους οποίους θα βαδίσει προς την εκλογική αναμέτρηση:
 
Ο πρώτος άξονας αφορά την κοινωνική συνοχή και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, ο δεύερος αφορά την ανάπτυξη και την απασχόληση και ο τρίτος την ανάδειξη των φυσικών και ιστορικών χαρακτηριστικών της Αττικής, των εμβληματικών περιοχών, των μνημείων του πολιτισμού και των χώρων της ιστορίας. 

Όσον αφορά τον πρώτο άξονα,  κοινωνική συνοχή και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισήμανε πως θα επιδιώξει την συνεργασία με την Εκκλησία και τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ θα επικεντρωθεί στη δημιουργία ανάλογων υποδομών και ανάπτυξη δράσεων, με την άντληση πρόσθετων κοινοτικών πόρων για στοχευμένες κοινωνικές δράσεις.
 

Αναφορικά με τον δεύτερο άξονα, ανάπτυξη και απασχόληση, ο Γ. Κουμουτσάκος προανήγγειλε πως θα επιδιωχθούν νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις δουλειάς, κυρίως με επένδυση στην καινοτομία, την τεχνολογία της επικοινωνίας και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 
Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην «έξυπνη εξειδίκευση» και τις νέες τεχνολογίες που αποτελούν κοινοτικό πρόταγμα για την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ. Όπως δεσμεύθηκε, πέρα από την αξιοποίηση, χωρίς καμία καθυστέρηση, του ΕΣΠΑ, θα διεκδικηθούν πρόσθετοι κοινοτικοί πόροι, θα επιστρατευθεί ο θεσμός των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) και θα αξιοποιηθούν νέες ιδέες βγαλμένες από τη διεθνή εμπειρία.
 
Γι’ αυτό, εφόσον εκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής, θα ιδρύσει Γραφείο Σταθερής Εκπροσώπησης της Ένωσης Περιφερειών στις Βρυξέλλες, προκειμένου να διεκδικηθούν προγράμματα, να αξιοποιηθεί η υπάρχουσα εμπειρία και τεχνογνωσία.
 
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ via Ναυτεμπορική, 7 ημέρες)