X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Οι Ξενοδόχοι ζητούν να μην ανακοινώνονται οι περιοχές που εμφανίζουν κρούσματα κορονοϊού

Να «λογαριάζουν τον ξενοδόχο» κατά την ενημέρωση των πολιτών για την πορεία της πανδημίας στη χώρα καλεί επί της ουσίας τις υγειονομικές αρχές της χώρας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), ζητώντας να μην αναλύεται η χωρική κατανομή των κρουσμάτων, εκτός εάν ο αριθμός είναι μεγάλος. Παράλληλα, επικρίνουν το υπουργείο Τουρισμού για τα καθυστερημένα μέτρα για τις χώρες προέλευσης τουριστών, για τα δύο μέτρα και σταθμά για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των ξενοδοχείων και των χώρων εστίασης, και ζητούν επιπλέον μέτρα υποστήριξης του κλάδου. Μεγάλη μείωση στις κρατήσεις μετά την απόφαση για υποχρεωτικό τεστ πριν την είσοδο στη χώρα, βέλη και προς το υπουργείο Ανάπτυξης για τα δάνεια του Ταμείου Επιχειρηματικότητας που ακόμα δεν έχουν καταβληθεί.
|

«Προκειμένου να αποφευχθεί η (μη σκόπιμη ασφαλώς) έμμεση στοχοποίηση των περιοχών στις οποίες σημειώνονται κρούσματα, οι ανακοινώσεις να περιορίζονται σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων και να μην αναλύεται η χωρική κατανομή τους» ζητούν, μεταξύ άλλων, με επιστολή τους οι Ξενοδόχοι από τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, και τον υφυπουργό του, Μάνο Κόνσολα, επικαλούμενοι τον φόβο που εκφράζουν Έλληνες και αλλοδαποί τουρίστες από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Σύμφωνα με την ΠΟΞ, η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτικό τεστ στις οδικές πύλες εισόδου της χώρας είχε ως αποτέλεσμα το άμεσα πάγωμα και ακυρώσεις κρατήσεων από βαλκανικές χώρες, υποστηρίζοντας πως η πληρότητα ορισμένων περιοχών της βόρειας Ελλάδας έπεσαν στο 20%, από το 40-50% που είχαν βρεθεί. Οι Ξενοδόχοι προτείνουν μάλιστα να αναλάβουν οι ίδιοι τη μισή χρηματοδότηση της διενέργειας τεστ για τους τουρίστες, εφόσον αυτό βγει αρνητικό, ενώ ζητούν ουσιαστικά την άρση των απαγορεύσεων για τις χώρες στις οποίες έχουν επιβληθεί.

Επίσης, διαμαρτύρονται και για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν επιβληθεί στα ξενοδοχεία, σε αντιπαραβολή με bar και νυχτερινά κέντρα, υποστηρίζοντας πως το κόστος της λήψης μέτρων επιβαρύνει τους ίδιους.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΠΟΞ:


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις