«Η συμφωνία, που επήλθε τα ξημερώματα με τους δανειστές, αποδεικνύει ότι σπαταλήσαμε ακόμα ένα μήνα, χωρίς να έχουμε υλοποιήσει τίποτα από τα όσα δεσμευθήκαμε με την επιστολή Βαρουφάκη της 23ης Φεβρουαρίου.

Κερδίσαμε πάλι χρόνο και όχι χρήμα. Η πραγματική, όμως, οικονομία δεν μπορεί να περιμένει. Η αγορά ασφυκτιά. Η κυβέρνηση έχει ακόμα μία ευκαιρία – ίσως την τελευταία – να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες τομές, ώστε να πετύχει συμφωνία το συντομότερο δυνατό, η οποία ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει και ρευστότητα από τους δανειστές», δήλωσε ο Κ. Κόλλιας

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να καθυστερήσει κι άλλο το άνοιγμα των «ταμείων» των δανειστών, επισήμανε ότι θα έχει ολέθριο αποτέλεσμα για την αγορά. «Η οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση και η οποιαδήποτε άλλη συμφωνία, χωρίς να συνοδεύεται από ζεστό χρήμα, θα οδηγήσει την αγορά σε ακόμα μεγαλύτερη ασφυξία, με ολέθριες συνέπειες. Επαναλαμβάνουμε ότι για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη η στήριξη της κυβέρνησης σε αυτή τη διαπραγμάτευση, αρκεί αυτή να τρέξει πολύ ταχύτερα και πάντα εντός ευρώ».