Στις 2:50 τα ξημερώματα ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Άγιος Βλάσης στο Σοφικό Κορινθίας. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κινητοποιήθηκαν άμεσα με 43 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρών τμημάτων και 15 οχήματα, να σπεύδουν στην περιοχή. Οι δυνάμεις αυτές στη συνέχεια ενισχύθηκαν και αυτή τη στιγμή στην περιοχή επιχειρούν 88 πυροσβέστες, με 23 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η εικόνα της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι καλύτερη, ωστόσο για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν από τη πυροσβεστική οι οικισμοί Κιουρκάτι, Κόρφος και Ήλιος, καθώς επίσης και το μοναστήρι της Αγ. Μαρίνας. Ωστόσο η φωτιά δεν έφτασε τα σπίτια και παρέμεινε στον ορεινό όγκο.\

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η φωτιά ξέσπασε σε μια ώρα που δεν υπήρχε κίνηση στη περιοχή και για αυτό το λόγο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχει μεταβεί στο Σοφικό Κορινθίας, για την εξιχνίαση των αιτιών της πυρκαγιάς.

 

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι τοην Ιούλιο είχε ξεσπάσει και πάλι πυρκαγιά στη Κορινθία, όπου οι δυνάμεις της πυροσβεστικλής είχαν δώσει σκληρή και πολυήμερη μάχη για τη κατάσβεση.

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας