Με δακρυγόνα και συλλήψεις απάντησε η αστυνομία της Μαγνησίας στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν σήμερα για την Καύση των Σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ.

Μόλις η πορεία άρχισε να διαλύεται, η αστυνομία επετέθη στους συγκεντρωμένους από τρεις πλευρές, έπεσαν πάνω από 30 δακρυγόνα, με αποτέλεσμα ηλικιωμένοι και παιδιά, που δεν μπορούσαν να διαφύγουν εύκολα, να εγκλωβιστούν στην παραλία.

Η αστυνομία εμφανίστηκε να δέχεται να γίνει διαπραγμάτευση, ώστε να απομακρυνθούν οι εγκλωβισμένοι, και μάλιστα τα ΜΑΤ διαβεβαίωσαν ότι δεν θα παρέμβουν, αλλά ενώ οι δύο εκπρόσωποι των διαδηλωτών βάδισαν προς το μέρος της αστυνομίας, ο ένας συνελήφθη και, όπως καταγγέλει συνάδελφος δημοσιογράφος, την ίδια στιγμή, άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο με συμβατική πινακίδα ΒΟΝ 1152, συνέλαβαν ξυλοκοπώντας τους άλλους δύο.   

Αυτή τη στιγμή (22:00 του Σαββάτου) όσοι έχουν συλληφθεί έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Ήδη συγκεντρώνονται έξω από τη Διεύθυνση πολίτες που διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μετά τα επεισόδια δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Βόλου, και οι αρχές υποστηρίζουν ότι τραυματίστηκαν από διαδηλωτές.