Ομοβροντίες από ΣΥΡΙΖΑ κατά Βέμπερ που δεν θέλει τα μέτρα ελάφρυνσης

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, εξέφρασε την αντίθεση του με τα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη. Υπογράμμισε πως τάσσεται εναντίον μιας ευρωπαϊκής ασφάλισης στους ανέργους, καθώς δεν θα πρέπει οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης να πληρώσουν τις συνέπειες των μέτρων ελάφρυνσης.
Nikos Libertas / SOOC
|

Αφού ο Α. Τσίπρας ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων ελάφρυνσης που θα ισχύσουν από το 2019 και θα συνεχιστούν και το 2020, ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν τόνισε πως τάσσεται κατά των μέτρων αυτών, αλλά και της ευρωπαϊκής ασφάλισης κατά της ανεργίας.

«Όταν ο Τσίπρας κάνει λάθη στην οικονομική πολιτική, οι λαοί στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν θα πρέπει να πληρώνουν τις συνέπειες. Γι’ αυτό τασσόμαστε εναντίον μιας ευρωπαϊκής ασφάλισης κατά της ανεργίας. Ένα ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας θα σήμαινε ότι εάν ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα λάβει πολλές αποφάσεις και με αυτές αυξηθεί η ανεργία, μπορεί να πάει στους γείτονές του και να ζητήσει να αναλάβουν το κόστος», δήλωσε ο Βέμπερ κατά τη διάρκεια της χθεσινής του τηλεμαχίας με τον Τίμερμανς, υποψήφιο των σοσιαλδημοκρατών για την Κομισιόν.

Τις δηλώσεις Βέμπερ σχολίασαν στο twitter ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής N. Παππάς, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης επιτιθέμενοι στον Βέμπερ και τη ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο Π. Σκουρλέτης δήλωσε ότι «Ο κ. Βέμπερ κατηγορεί την Ελληνική  κυβέρνηση ως ανεύθυνη σχετικά με τα μέτρα για την οικονομία. Η ΝΔ λέει πως θα τα ψηφίσει την ίδια στιγμή που ψηφίζει και Βέμπερ. Η επιτομή της πολιτικής ανυποληψίας και απάτης».

Ο Δ. Παπαδημούλης αναφέρει πως «ο Βέμπερ καταγγέλλει τις εξαγγελίες Τσίπρα ως “ανεύθυνες”. Αποκαλύπτει έτσι, την αντίθεση κ της ΝΔ σε μέτρα, που στηρίζονται στα υγιή δημόσια οικονομικά της χώρας κ ενισχύουν την δικαιοσύνη κ την ανάπτυξη. Γι αυτό δεν θα γίνει ο Βέμπερ Πρόεδρος της Κομισιόν κ θα “μαυριστεί” η ΝΔ».

Ο Ν. Παππάς τόνισε ότι η ΝΔ προφανώς συμφωνεί μαζί του αφού τον στηρίζει για τις ευρωεκλογές. «Ο Βέμπερ καταγγέλλει το πακέτο Τσίπρα. Η ΝΔ ζητάει την ψήφο του λαού για να τον στηρίξει για πρόεδρο της Κομισιόν. Προφανώς συμφωνεί μαζί του».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις