Η πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του Ζέρβα απο όλες τις κατηγορίες έγινε δεκτή ομόφωνα από το σώμα, ενώ στη δίκαστήριο έδωσε το παρόν πλήθος αλληλέγγυων, που αναπτοκρίθηκαν στο κάλεσα συμπαράστασης. Η δίκη του Ζέρβα ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε χθες, Τρίτη

Ο Μάριος Ζέρβας συνελήφθη από άνδρες των ΜΑΤ στη μεγάλη πορεία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, στις 11 Μαρτίου 2010, ενάντια στα μέτρα του πρώτου μνημονίου. Παρά τις δεκάδες μαρτυρίες και φωτογραφίες, που αποδείκνυαν την αθωότητά του, κρατήθηκε 5 ημέρες στην ΓΑΔΑ και στη συνέχεια προφυλακίστηκε, με τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν να επιβαρύνονται με τον  κουκουλονόμο.

Στο σακίδιο που κουβαλούσε, βρέθηκε ένα μπουρνούζι, γυαλιά κολύμβησης, σαμπουάν, σαγιονάρες, και σκουφάκι. Ωστόσο, στην Ασφάλεια του χρέωσαν ότι πέταξε μία μολότοφ με μοναδικό στοιχείο τις καταθέσεις τριών αστυνομικών, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά γεγονότα. Ως συνέπεια, ο Μάριος προφυλακίζεται για περισσότερες από 40 μέρες παρά το παράλογο της κατηγορίας.

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, έπειτα από 40 ημέρες κράτησης στον Κορυδαλλό ύστερα από την πίεση και τις διαμαρτυρίες του κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε πανελλαδικά.