X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Όποιος διαφωνεί να κατέβει από το τρένο» το μήνυμα της κυβέρνησης στους υπουργούς (video)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έστειλε μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες στις τάξεις της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι το κυβερνητικό τρένο προχωρά σταθερά προς τον προορισμό του και όσοι δυσφορούν με την πορεία του είναι ελεύθεροι να αποχωρήσουν. Χαρακτήρισε «φαντασιόπληκτες διαρροές» τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε έντονη κόντρα ανάμεσα σε Πάνο Καμμένο και Νίκο Κοτζιά, επισημαίνοντας πως ο υπουργός Εξωτερικών δεν έχει λόγο να είναι δυσαρεστημένος από τον πρωθυπουργό, ο οποίος «δεν παρακαλάει κανέναν» και «δεν έχει φοβηθεί ποτέ τις πολιτικές εξελίξεις».
Nikos Libertas / SOOC
|

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο Δ. Τζανακόπουλος ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης, τονίζοντας ότι η κυβερνητική στρατηγική είναι ξεκάθαρη και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της θητείας. Κάλεσε σε αποχώρηση όσους διαφωνούν με την γραμμή του πρωθυπουργού.

«Αυτό που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές, καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά, έχει σαφή κατεύθυνση προχωρά σταθερά και θα φτάσει στον προορισμό του. Από κει και πέρα, όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στη διαδρομή μπορεί να κατέβει από το τρένο. Αυτό δεν θα επηρεάσει ουδόλως την ελληνική κυβέρνηση η οποία έχει ως κεντρικό της στόχο αυτή τη στιγμή, την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, την τόνωση της ανάκαμψης  και την υποστήριξη των κοινωνικών στρωμάτων που δυσανάλογα επιβαρύνθηκαν την περίοδο της κρίση».

«Δεν παρακαλάει κανέναν ο πρωθυπουργός»

Αναφερόμενος στη στάση του πρωθυπουργού, που ζήτησε από τους υπουργούς να δεσμευθούν πως δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως ο Α. Τσίπρας δεν παρακαλάει κανέναν και δεν φοβάται τις πολιτικές εξελίξεις.

«Ο πρωθυπουργός δεν παρακαλάει κανέναν. Δεν έχει φοβηθεί αυτός ο πρωθυπουργός ποτέ τις πολιτικές εξελίξεις. Τις προκαλεί ο ίδιος όταν θεωρεί ότι είναι καλό για την χώρα.  Ο πρωθυπουργός χθες έθεσε ένα σαφές πολιτικό ζήτημα ότι η κυβέρνηση πρέπει να πορευθεί με ενότητα ως την λήξη της τετραετίας. Ο κ. Καμμένος διατηρεί την διαφωνία του αλλά δεν συμπλέει με τη ΝΔ. Ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμπλεύσει με τη ΝΔ και να αποσταθεροποιηθεί η χώρα».

«Φαντασιόπληκτες διαρροές» η κόντρα Καμμένου – Κοτζιά

Ερωτηθείς σχετικά με τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για έντονη κόντρα ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και τον Πάνο Καμμένο στο υπουργικό συμβούλιο, έκανε λόγο για φαντασιόπληκτες διαρροές, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση δεν εξετάζει εναλλακτικό σχέδιο για τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Δεν πρόκειται να σχολιάσω φαντασιόπληκτες διαρροές διότι δεν γνωρίζω για ανθρώπους από το υπουργικό συμβούλιο οι οποίοι θα μπορούσαν να διαρρέουν τέτοια φαντασιόπληκτα πράγματα. Αυτό το οποίο έγινε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ήταν μία ανοιχτή, πολιτική συζήτηση στη βάση μιας συγκεκριμένης κατεύθυνσης που έθεσε ο πρωθυπουργός. Βεβαίως γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολιτική διαφωνία την οποία έχει εκφράσει ο κ. Καμμένος εδώ και δέκα μήνες και είναι καταγεγραμμένη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Το αν διερευνά πιθανές άλλες δυνατότητες οι οποίες δεν γίνονται αποδεκτές είναι δεδομένο. Η Κυβέρνηση δεν έχει διαφορετική πολιτική κατεύθυνση ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών ούτε και τα πολιτικά σενάρια εφόσον αυτή έρθει στη Βουλή απασχολούν».

«Δεν υπάρχει λόγος δυσφορίας του Κοτζιά»

Τέλος, δήλωσε άγνοια για το αν ο Ν. Κοτζιάς είναι δυσαρεστημένος με τη στάση του πρωθυπουργού, αλλά επισήμανε πως δεν υπάρχει λόγος δυσφορίας από μέρους του. «Δεν γνωρίζω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί, δεν μπορώ να το πιστέψω όμως, διότι δεν έχει λόγο να δυσφορεί. Η πολιτική της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την οποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος προς δυσφορία. Από εκεί και πέρα βεβαίως, αν κάτι τέτοιο συνέβαινε, είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε αυτό μέσω διαρροών. Η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές. Θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο οποίος κάνει διαρροές», δείχνοντας την δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις