Οριστικά εκτός των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης η Χρυσή Αυγή

Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε τις ενστάσεις της παράταξης της Χρυσής Αυγής για το δήμο Θεσσαλονίκης και άλλων δύο συνδυασμών, που είχαν κοπεί γιατί δεν είχαν υποψήφιους στην εκλογική Περιφέρεια της Τριανδρίας.
|

Οι συνδυασμοί που τέθηκαν οριστικά εκτός είναι η «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, «Γίνεται Μπορούμε» με επικεφαλής τον Σάββα Χαλιαμπάλια και «Ενωμένοι Μακεδόνες για τον δήμο Θεσσαλονίκης» με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζιαμπάση. 

Όπως αναφέρει η voria.gr, oι ενστάσεις των τριών συνδυασμών συζητήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 14 Μαΐου στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου. Στην απόφαση του Πρωτοδικείου, που εκδόθηκε σήμερα, δεν έγιναν δεκτές τις ενστάσεις κατά της μη ανακήρυξής τους καθώς άκυρες θεωρήθηκαν οι δηλώσεις που είχαν καταθέσει επειδή δεν αναφέρονταν ρητά τα ονόματα των υποψηφίων για τη δημοτική ενότητα Τριανδρίας, η οποία έχει ενωθεί με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε σε προηγούμενη ανάρτηση της η ιστοσελίδα της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, jaiulgoldendawn.com, h απουσία της Χρυσής Αυγής από τις δημοτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη, μετά από μία χρόνια που το πολιτικό ενδιαφέρον μονοπώλησε η συνθήκη των Πρεσπών, είναι κόλαφος για τη ναζιστική οργάνωση, που χανει το μονοπώλιο εκπροσώπησης του ακροδεξιού χώρου (ανοίγει πλέον ο δρόμος για εκλογή άλλων υποψηφίων).

Περαιτέρω, ο Ματθαιόπουλος θα είναι το μόνο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου που θα απολογηθεί στο δικαστήριο χωρίς την ιδιότητα του εκλεγμένου (βουλευτή ή δημοτικού συμβούλου).


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις