Σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, η κυβέρνηση αποφασίζει «τον ορισμό ως αναπληρωτή της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, για το χρονικό διάστημα από τη λήξη της θητείας της Αικατερίνης Σαββαΐδου, μέχρι τον διορισμό του διαδόχου της, τον Μπάκα Ιωάννη του Δημήτριου, υπάλληλο του Κλάδου Π.Ε. Εφοριακών, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
 
Σε περίπτωση που ο ορισθείς αναπληρωτής αδυνατεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του ή για οποιοδήποτε λόγο παύσει να τα ασκεί, ως αναπληρώτρια, Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, μέχρι τον διορισμό νέου, ορίζεται η Γιαλούρη Ειρήνη του Δημητρίου, υπάλληλος του Κλάδου Π.Ε. Τελωνειακών, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων».

Θεοχάρης: Άγαρμπη και εντελώς λανθασμένη η αποπομπή

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε την αποπομπή της πρώην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων άγαρμπη και λανθασμένη. 

Ο κ. Θεοχάρης αφού υπογράμμισε ότι «Η ΝΔ δεν έχει έρεισμα να διαμαρτύρεται, γιατί άνοιξε το δρόμο για τέτοιες μεθοδεύσεις», με αφορμή την δική του απομάκρυνση, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από την επιλογή του διαδόχου της κ. Σαββαΐδου.

Μιλώντας για το σχέδιο μετονομασίας της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων σε Ελληνική Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ο Χάρης Θεοχάρης είπε: «Υπάρχει εδώ και καιρό αυτό το σχέδιο, πριν από την απομάκρυνση μου. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα σχέδιο στα πρότυπα της ΕΛΣΤΑΤ».

Μητσοτάκης: Λάθος η καρατόμηση Σαββαΐδου

Εξάλλου, με σημερινή του ανάρτηση στο twitter, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζει την διαφωνία του με την αποπομπή της Κ. Σαββαΐδου, από τη θέση της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, σημειώνοντας ότι ανάλογο λάθος ήταν και η παλαιότερη καρατόμηση Θεοχάρη.