Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε την απαλλαγή του επιχειρηματία, που μόλις την περασμένη Παρασκευή του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την υπόθεση του Noor 1, για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης και της εγκληματικής οργάνωσης για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο.

Σημειώνεται πως αναίρεση στο προηγουμένως απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών είχε ασκήσει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
 
Κατά την απόφαση του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου:
 

  • απορρίπτει ομόφωνα η αναίρεση που στρέφεται κατά της απαλλαγής από το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης
  • απορρίπτει κατά πλειοψηφία (2-1) την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της σύστασης και συμμορίας
  • απορρίπτει κατά πλειοψηφία (2-1) την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος

 
Σημειώνεται πως ο Β. Μαρινάκης δεν είναι ο μόνος που απαλλάσσεται από τις βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες, καθώς μαζί του απαλλάσσονται ακόμη 27 εμπλεκόμενοι σχετικά με την «εγκληματική οργάνωση».
Μεταξύ άλλων, από αντίστοιχες κατηγορίες απαλλάσσονται ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης, τα πρώην στελέχη της ΚΕΔ, Γιώργος Δούρος και Θανάσης Μπριάκος, τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Άρης Σταθόπουλος, Νίκος Προύντζος και Γιάννης Παπακωνσταντίνου. Ακόμη, ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, οι πρώην διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Θανάσης Γιάχος, Απόστολος Αμπάρκιολης, Κώστας Ιωαννίδης και Γιάννης Κάμπαξης, ο πρώην μεγαλομέτοχος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης, ο τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου, Γιάννης Αγγελόπουλος και ο γενικός αρχηγός της Βέροιας, Γιώργος Λαναρής, ο πρώην προπονητής του Ατρομήτου, Ρικάρντο Σα Πίντο, καθώς και οι ποδοσφαιριστές της Βέροιας, Καλογέρης, Μάνος, Σκαθαρούδης, Μπάρμπας, Ιωάννου, Παυλίδης, Αμαραντίδης και Γκιγιέρμο Πέρεθ.
 
«Ο Άρειος Πάγος βάζει ταφόπλακα στην δίωξη ως προς τις πράξεις για τις οποίες είχε αθωωθεί ο κ. Μαρινάκης από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, οι οποίες καθίστανται αμετάκλητες και με τον τρόπο αυτό δικαιώνεται απόλυτα» δήλωσε λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου ο δικηγόρος του επιχειρηματία, Βασίλης Δημητρακόπουλος. «Αναιρούνται οι παραπεμπτικές διατάξεις για το άρθρο του αθλητικού νόμου περί αθλητικής δωροδοκίας, καθώς και οι αντίστοιχες ως προς την σύσταση συμμορίας γιατί δεν θεωρούνται δικαιολογημένες. Πλέον, σε βαθμό βεβαιότητας αναμένω απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και για τις εν λόγω διατάξεις» συμπλήρωσε.
 
Όπως αναφέρεται, το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου αναιρεί εν μέρει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (2057/17), και συγκεκριμένα για την παράβαση του άρθρου 132 του νόμου 2725/99 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελέσματος αγωνος), και συνακόλουθα για την αξιόποινη πράξη της συμμορίας για λόγους ελλιπούς αιτιολογίας.
 
Πλέον, ο φάκελος επιστρέφει στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα κρίνει εάν στοιχειοθετούνται τα δύο τελευταία αδικήματα που απέμειναν σε σχέση με την υπόθεση.