Σε επιστολή του ο Π. Σγουρίδης ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, τοποθετώντας τον στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
 
Ο πρώην υφυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι «τίμησα την επιλογή τους, καταθέτοντας, καρδιά, ψυχή και έργο», συμπληρώνοντας πως «συνεχίζω και στηρίζω την κυβέρνηση αυτή γιατί πιστεύω πως είναι η μόνη ελπίδα του λαού για την έξοδο της χώρας από την ηθική και οικονομική κρίση που την μαστίζει. Είναι η μόνη ελπίδα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας».
 
Ακόμη, ο ίδιος τόνισε πως «για να μην γίνω εμπόδιο σ' αυτή την ελπίδα, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, έθεσα την παραίτησή μου στην διάθεση του πρωθυπουργού και τον ευχαριστώ που την έκανε δεκτή».
 
Ο Π. Σγουρίδης είχε υποβάλει την παραίτησή του μετά τις δηλώσεις του με τις οποίες καταλόγιζε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ψεύτικες υποσχέσεις στους αγρότες, κατά το πρότυπο των προκατόχων του, Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, με σκοπό να ανέλθει στην εξουσία. 
 
Να αναφέρουμε ότι είναι η δεύτερη παραίτηση σε διάστημα πέντε μηνών, αφού είχε προηγηθεί η παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου, μετά από μόλις ένα 24ωρο θητείας.