Εισαγωγή

Το ThePressProject (TPP) υποστηρίζει ενεργά την ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας σε ένα υγιές πλαίσιο που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του μέσου και τον σεβασμό στο πνευματικό έργο των συντακτών. Για να το πετύχουμε αυτό –και γνωρίζοντας ότι το μοναδικό οικονομικό asset των διαδικτυακών ΜΜΕ είναι η επισκεψιμότητα- ζητάμε από όσους θέλουν να αξιοποιήσουν την πληροφορία που παράγει η συντακτική ομάδα και οι συνεργαζόμενοι με εμάς αναλυτές, να σεβαστούν τους παρακάτω όρους:

Γενικά

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε άρθρο από την πρώτη μέρα δημοσίευσης, αρκεί να εμφανίζεται μόνο μέρος του κειμένου που δεν ξεπερνά το ένα τρίτο και να ακολουθεί σύνδεσμος που θα ανακατευθύνει τον αναγώστη στην ιστοσελίδα μας. 

Επιτρέπεται να εισάγετε ολόκληρα τα άρθρα ροής (εκτός δηλαδή από τα άρθρα κατηγορίας Ρεπορτάζ, Άποψη, Special Report) εφόσον έχουν περάσει 3 ημέρες από τη δημοσίευσή τους στο ThePressProject εφόσον υπάρχει ενεργός σύνδεσμος με την πηγή του άρθρου. 

Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή άρθρων που δημοσιεύονται στο ThePressProject μέσω του Network (από συνεργαζόμενα μέσα). Για την αναδημοσίευση αυτών απευθυνθείτε στην πηγή (ενεργή πάντα στο TPP)

Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή ολόκληρων ή τμημάτων βίντεο που παράγει το ThePressProject (εκπομπές, συνεντεύξεις, ρεπορτάζ) χωρίς την άδειά μας. Σε κάθε περίπτωση που θα δοθεί άδεια στο βίντεο πρέπει να αναφέρεται πηγή με τη διεύθυνση της σελίδας και ο παρουσιαστής να αναφέρει ρητά την πηγή και την ημερομηνία εγγραφής του βίντεο.

Για οποιαδήποτε άλλη χρήση θα πρέπει να έχετε τη σαφή έγκριση του TPP. 

Φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο TPP δεν επιτρέπεται να αναπαράγονται. Το φωτογραφικό μας πρακτορείο είναι το SOOC. Αν θέλετε μπορείτε να επικοινωνήσετε  απευθείας μαζί τους.

Τηλεοπτική αναμετάδοση

Το ThePressProject επιτρέπει την αναμετάδοση αποσπασμάτων των τηλεοπτικών του εκπομπών που δεν ξεπερνάνε τα 3 λεπτά ανά εκπομπή με την υποχρεωτική αναφορά στην πηγή. Για την πλήρη αναμετάδοση του προγράμματος ή εκπομπών σε επίγειους τηλεοπτικούς σταθμούς ή διαδικτυακά ΜΜΕ απαιτείται έγγραφη άδεια του εκδότη.

Όροι σχολιασμού

To ThePressProject επιτρέπει τον σχολιασμό μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες στην πλατφόρμα DISQUS (μέσω Facebook, Twitter ή e-mail). Διατηρούμε το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου θεωρούμε ότι είναι υβριστικό ή εμπρηστικό.

Επιπλέον διαγράφουμε άμεσα οποιοδήποτε σχόλιο υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία καθώς και τις άλλες περιπτώσεις όπως προβλέπονται στο Νόμο 4285/2014.

Εκτός από τη διαγραφή των σχολίων επιπλέον όποτε κρίνεται απαραίτητο το ThePressProject προχωράει και στον οριστικό αποκλεισμό του χρήστη (μέσω username και μπλοκαρίσματος της IP). Το μητρώο των IP καθαρίζεται μια φορά κάθε 2 μήνες.

Το ThePressProject κάνει Post Moderation, δηλαδή επιτρέπει κατ' αρχάς όλα τα σχόλια δημόσια. Παρακαλούνται οι χρήστες να κάνουν report στα σχόλια που θεωρούν ότι εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες.

Το ThePressProject δεν εστερνίζεται τις απόψεις των σχολιαστών. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για όσα γράφει. Σύμφωνα με τη νομοθεσία το TPP είναι υποχρεωμένο να παράσχει στις αρχές τα προσωπικά δεδομένα (όνομα χρήστη, email, IP) σε περίπτωση που υπάρχει εισαγγελική εντολή. Ωστόσο σε περίπτωση που θα ζητηθούν προσωπικά δεδομένα το TPP επιφυλλάσσεται απέναντι στον νόμο να ενημερώσει πρώτα τους χρήστες για την εισαγγελική επιταγή.

Το ThePressProject δεν κάνει καμία διαχείριση προσωπικών δεδομένων στο πεδίο των σχολίων. Για τους Όρους χρήσης της πλατφόρμας με ένα κλικ εδώ.

Ασφάλεια / Εμπιστευτικότητα 

Το ThePressProject παρόλο που δεν διαθέτει υπηρεσία σύνδεσης παρέχει τη δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης στις ιστοσελίδες του μέσω του πρωτοκόλου https. 

Το ThePressProject δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα και ως εκ τούτου δεν κάνει καμία διαχείρισή προσωπικών δεδομένων. Σέβεται απόλυτα το δικαίωμα της ανωνυμίας στο διαδίκτυο. 

Στις περιπτώσεις που ζητάμε προσωπικά στοιχεία (όπως π.χ. σε διαγωνισμούς) τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τον λόγο που αναφέρεται και τα στοιχεία διαγράφονται από τις βάσεις το πολύ εντός 15 ημερών.

Το ThePressProject χρησιμοποιεί στις σελίδες του διαφημίσεις Google για λόγους χρηματοδότησης. Η Google κάνει επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Όσοι επισκέπτονται το ThePressProject αποδέχονται τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας.