X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ως στόχος «επικοινωνιακών επιθέσεων» αυτοπροσδιορίζεται ο βουλευτής που αρνείται την επαναπρόσληψη εγκύου

Ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος δεν δέχθηκε να πάρει ξανά στο γραφείο του την έγκυο συνεργάτη που απέλυσε, παρά την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που τη δικαίωνε με την υπόθεση να βρίσκεται στο Mονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, σε δήλωση του κάνει λόγο για «επικοινωνιακές επιθέσεις από κέντρα των οποίων τα κίνητρα ουδεμία σχέση έχουν με το "εργατικό συμφέρον"».
Alexandros Michailidis / SOOC
|

Στο Mονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έχει μεταφερθεί η αίτηση ανάκλησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη για την υπόθεση της εγκύου συνεργάτιδάς του την οποία απέλυσε πριν από έναν μήνα, όπως είχε αναδείξει με ρεπορτάζ της η «Εφημερίδα των Συντακτών». Είχε προηγηθεί πριν από λίγο καιρό η απόφαση του ίδιου Πρωτοδικείου (σε αίτημα ασφαλιστικών μέτρων από την καταγγέλλουσα) που υποχρέωνε τον βουλευτή να την επαναπροσλάβει, χωρίς ο ίδιος να συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση.

Κατά το ρεπορτάζ, η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια και η καταγγέλλουσα κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγε να πιάσει δουλειά και πάλι στο γραφείο του βουλευτή στη Βουλή, αλλά ο κ. Κόκκαλης είχε δώσει εντολή να μην της επιτρέψουν την είσοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέμβαση, μέσω ανακοίνωσης στην οποία ζητούν να προχωρήσει στην αυτονόητη επαναπρόσληψη της εγκύου, έκανε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα με το οποίο είναι εκλεγμένος ο Βασίλης Κόκκαλης.

Παρόλα αυτά, σε πρόσφατη δήλωση του που δημοσιεύτηκε στο larissanet.gr, ο Βασίλης Κόκκαλης κάνει λόγο για «επικοινωνιακές επιθέσεις» από «κέντρα των οποίων τα οποία κίνητρα ουδεμία σχέση έχουν με το “εργατικό συμφέρον”».

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την υπόθεση της πρώην συνεργάτιδάς μου η οποία μήνες μετά την γνωστοποίηση της εγκυμοσύνης της, αποφάσισε να διεκδικήσει την επαναπρόσληψή της, έγινα στόχος επικοινωνιακών επιθέσεων από κέντρα των οποίων τα κίνητρα ουδεμία σχέση έχουν με το «εργατικό συμφέρον».
Από την πρώτη στιγμή είχα καταστήσει σαφές πως είχα άγνοια για την εγκυμοσύνη της πρώην συνεργάτιδάς μου. Αυτό αποδείχθηκε πανηγυρικά και στις δικαστικές αίθουσες, όπως επίσης και το γεγονός ότι ουδέποτε «απέλυσα έγκυο» γιατί πολύ απλά τη στιγμή της λύσης της συνεργασίας μας, δεν γνώριζα για την εγκυμοσύνη!
Εν συνεχεία, οι γνωστοί εργολάβοι μικροπολιτικών συμφερόντων επέμειναν στην τακτική των «φίλιων πυρών», διοχετεύοντας σε μέσα ενημέρωσης πως «ο Κόκκαλης αρνείται να επαναπροσλάβει την έγκυο συνεργάτιδά του»! Ουδέν ψευδέστερον!
Και εξηγούμαι: Έστω και με τον επεισοδιακό τρόπο με τον οποίο η πρώην συνεργάτιδά μου και ο σύζυγός της επέλεξαν να μου γνωστοποιήσουν την εγκυμοσύνη, κίνησα άμεσα τις διαδικασίες εξεύρεσης μίας λύσης που δε θα αδικήσει ούτε την πρώην συνεργάτιδά μου, ούτε όμως και τους νυν συνεργάτες μου. Γιατί, στο μεσοδιάστημα που η πρώην συνεργάτιδά μου είχε… «παραλείψει» να με ενημερώσει για την εγκυμοσύνη της, εύλογα προχώρησα στην πρόσληψη άλλου συνεργάτη, για τις λειτουργικές ανάγκες του βουλευτικού μου γραφείου.
Δε χρειάζεται λοιπόν περισσότερο από τον κοινό νου για να καταλάβει κανείς ότι με την γνωστοποίηση της εγκυμοσύνης, δε θα μπορούσα να ικανοποιήσω άμεσα το αίτημα της επαναπρόσληψης, γιατί πολύ απλά θα ήταν παράνομο να απολύσω την άλλη συνεργάτιδά μου (η τριτενέργεια απαγορεύεται). Έτσι, αποφάσισα να περιμένω την απόφαση της δικαιοσύνης προκειμένου να ακολουθήσω πιστά το γράμμα του νόμου, όπως και θα πράξω.
Όσο για εκείνους που με προθυμία θέλησαν να με σπιλώσουν χωρίς να γνωρίζουν το νομικό αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκα, τους συμβουλεύω να διαβάζουν περισσότερο και τους υπενθυμίζω πως τελικός κριτής όλων είναι η κοινωνία.
Η επαγγελματική μου διαδρομή ως δικηγόρος, αλλά και η πολιτική ως Βουλευτής Λάρισας και Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είναι βασισμένη σε αρχές και αξίες και γι’ αυτό δεν είμαι, ούτε θα γίνω ποτέ ηθικοπολιτικά εκβιάσιμος από κανέναν.»


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις