«Αντιρρησίες θα γίνετε στα σπίτια σας, όχι εδώ» το μήνυμα Ιερέα στο Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου της Καλαμάτας, όπου οι πιστοί αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκα κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης λειτουργίας εν μέσω πανδημίας.

Ο Ιερέας όταν διαπίστωσε πως μερικοί από τους παρευρισκόμενους δε φορούσαν μάσκα, διέκοψε την λειτουργία ζητώντας το αυτονόητο από όσους δεν φορούσαν μάσκα, να βγουν έξω από την εκκλησία. «Δεν θα ανοίξουμε διάλογο. Όσοι δεν φοράτε μάσκα θα βγείτε έξω, σεβόμενοι και τους συνανθρώπους σας και τη νομοθεσία», σημείωσε χαρακτηριστικά ζητώντας από τους πιστούς είτε να φορέσουν μάσκα είτε να αποχωρήσουν σεβόμενοι τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας.

Όπως διευκρίνισε, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τόσο ο ίδιος όσο και οι ψάλτες δε γίνεται να φορούν μάσκα, ώστε να μπορούν να ψάλλουν.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ σχετικά με τα μέτρα, που είναι σε ισχύ έως τις 7 Ιανουαρίου, προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών όχι μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων αλλά και την Πρωτοχρονιά με έως και 25 άτομα σε ναούς και 50 σε μητροπολιτικούς ναούς.

Επικίνδυνη και άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης απέναντι στην Εκκλησία