Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα πρακτικά της 15ης Δεκεμβρίου 2004, αποσπάσματα των οποίων δημοσιεύουμε, όταν ο βουλευτής της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας ζήτησε την κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή των πόθεν έσχες των Τστοχατζόπουλου και Παπαντωνίου, ο Ευ. Βενιζέλος τη χαρακτήρισε «ευθέως συκοφαντικού χαρακτήρα πρόταση», «αντιιδεολογική» και «απαραδέκτη», «σε βαθμό χυδαιότητας»,


Σε άλλο σημείο μάλιστα, κατά την κατάθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ευχαριστεί τους κ.κ. Ζώη και Πολυδωρα για τις ερωτήσεις τους, καθώς όπως αναφέρει δόθηκε η δυνατότητα στον πρώην υπουργό «να συνεισφέρει πάρα πολύ στην ενημέρωση της Επιτροπής και να δείξει τον εξαιρετικά υπεύθυνο και συγκροτημένο τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τα θέματα αυτά ως υπουργός».

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά από πίεση που είχε δεxθεί, είχε παραδεχθεί ότι είχε συντάξει ο ίδιος το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ: «Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους κυρίους Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου (…), που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως».

Το κείμενο έφερε τις υπογραφές των: Ευ. Βενιζέλου, Αλ. Ακριβάκη, Αν. Λοβέρδου, Μ. Καρχιμάκη, Κ. Κουλούρη, Γ. Νιώτη, Σ. Κοσμίδη, Γ. Παπαγεωργίου και Ηλ. Παπαηλία.