Ο κατηγορούμενος προσκόμισε στην ανακρίτρια δικαιολογητικά για τη λειτουργία του λούνα-παρκ και του παιχνιδιού, τα οποία όπως είπε, δεν προσκόμισε στο Δήμο γιατί δεν του ζητήθηκαν.
 
Ακόμη, όπως φέρεται να ανέφερε στην ανακρίτρια, το επίμαχο παιχνίδι ήταν καινούριο και είχαν καλέσει την ελεγκτική εταιρία να πραγματοποιήσει τον έλεγχο των μηχανημάτων. 
 
Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι με προσφυγή τους χαρακτηρίζουν άκυρο το κατηγορητήριο, με το οποίο αναβαθμίστηκε η πλημμεληματική κατηγορία σε κακούργημα από την ανακρίτρια.

Σε απολογία κλήθηκε ο δήμαρχος Ελληνικού

Σε γραπτή απολογία εντός δέκα ημερών κάλεσε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, το δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χρήστο Κορτζίδη για παράβαση καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια .
 
Ο δήμαρχος θα κληθεί να απολογηθεί για τις εξής πράξεις:
 
  • Διότι εκμίσθωσε την έκταση στο λούνα παρκ χωρίς άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας και χωρίς να έχει κατατεθεί φάκελος που να αναφέρεται στα μέτρα ασφαλείας. 
     
  • Διότι γνώριζε την εγκατάσταση και επέτρεψε τη λειτουργία της χωρίς την προβλεπόμενη άδεια στον συγκεκριμένο χώρο κατά τα έτη 2011 – 2012 και πάλι με άδειες εκμίσθωσης, χωρίς να έχει εκδοθεί άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας. 
  • Διότι δεν μερίμνησε για την παύση της λειτουργίας του λούνα παρκ, ενώ το συμβόλαιο εκμίσθωσης είχε λήξει από τον Φεβρουάριο 2014.

Άμεση διενέργεια ελέγχων από το ΥΠΕΣ

Την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές καθώς και παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης με κατ’ επείγον έγγραφο του προς τους Γενικούς Γραμματείς και τους δήμους όλης της χώρας.
 
Οι αρμόδιοι φορείς θα ελέγξουν τα δικαιολογητικά, τους όρους και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες δόθηκαν οι άδειες. Επίσης, θα γίνουν αυτοψίες στους χώρους προκειμένου να ελεγχθεί η καταλληλότητα των εγκαταστάσεων.
 
Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών έως τις 30 Ιουνίου.