X
Πατήστε εδώ για να γίνεται συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου» στη γνωμάτευση Φλώρου δηλώνει η Λάμπρου στο TPP

«Κατά την τριετή μου παραμονή ως πανεπιστημιακή υπότροφος στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του Ευαγγελισμού ουδέποτε συνάντησα τον κύριο Φλώρο και ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε σχετική γνωμάτευση μελέτης ύπνου. Η φερόμενη ως υπογραφή μου ήταν πλαστή και χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο τον οποίον και δεν γνωρίζω» δηλώνει στο ThePressProject η Καλλιρρόη Λάμπρου, η ιατρός που φέρεται να έβαλε την υπογραφή της στην επίμαχη ιατρική γνωμάτευση του Ευαγγελισμού, βάσει της οποίας αποφυλακίστηκε ο Αριστείδης Φλώρος.
|

του Μηνά Κωνσταντίνου

Το πρωί της Παρασκευής, η ιστοσελίδα Documentonews αποκάλυψε ένα έγγραφο της διοίκησης του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, το οποίο διαπιστώνει σειρά παρατυπιών και ζητημάτων αναφορικά με τα ιατρικά έγγραφα της αποφυλάκισης του καταδικασμένου για το σκάνδαλο 270 εκατ. ευρώ της Energa και Hellas Power, Αριστείδη Φλώρου.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Ευαγγελισμού, ένα από τα ζητήματα ήταν η υπογραφή της ιατρικής γνωμάτευσης από την ιατρό Πνευμονολόγο, Καλλιρρόη Λάμπρου, για την οποία η διοίκηση του νοσοκομείου υπογραμμίζει πως η σφραγίδα της στο έγγραφο είναι ανυπόστατη, καθώς «δεν υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό ιατρός κλάδου ΕΣΥ».

Το TPP επικοινώνησε με την Καλλιρρόη Λάμπρου, η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό όπου και εργάζεται, με την ιατρό να αρνείται κατηγορηματικά ότι εξέτασε τον Αρ. Φλώρο, καθώς και ότι υπέγραψε την επίμαχη γνωμάτευση. Μάλιστα, τονίζει πως η υπογραφή της στο σχετικό έγγραφο είναι πλαστή.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση της Κ. Λάμπρου στο TPP:

Σας γράφω από το εξωτερικό όπου έχω ξεκινήσει να εργάζομαι προσφάτως και έχω πέσει από τα σύννεφα με αυτά που έμαθα σήμερα.
Κατά την τριετή μου παραμονή ως πανεπιστημιακή υπότροφος στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του Ευαγγελισμού ουδέποτε συνάντησα τον κύριο Φλώρο και ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε σχετική γνωμάτευση μελέτης ύπνου.
Η φερόμενη ως υπογραφή μου ήταν πλαστή και χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο τον οποίον και δεν γνωρίζω.
Έχει θίγει η ιατρική μου τιμή και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί η αλήθεια.
Με εκτίμηση
Καλλιρόη Λάμπρου

 
Σημειώνεται πως, μετά την αποκάλυψη του εγγράφου του Ευαγγελισμού που αναφέρει το ζήτημα της «ανυπόστατης» υπογραφής της ιατρού Καλλιρρόης Λάμπρου, η πλευρά Φλώρου απάντησε στο Documentonews ότι πράγματι η εν λόγω ιατρός δεν τον εξέτασε ποτέ, μολονότι οι εξετάσεις άπνοιας πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, όπου και παρέμεινε για 24 ώρες ως κρατούμενος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι μιλώντας στο ρ/σ 247, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η επίμαχη υπογραφή να έχει πλαστογραφηθεί.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, και υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, η Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας προχώρησε στην άσκηση έφεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πρωτοδικών Χαλκίδας, με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Αρ. Φλώρος, κατόπιν σχετικής παραγγελίας του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, που χαρακτηρίζει το βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις