Σύμφωνα με το RT, η συγκεκριμένη αποθήκη θεωρείται η μεγαλύτερη στη χώρα. Εικόνες από την Ουκρανία μεταφέρουν σκηνές χάους με εκατοντάδες οχήματα να έχουν κολλήσει στο μποτιλιάρισμα, μετά τη διαταγή της διοίκησης της πόλης για εκκένωση, εξαιτίας της έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.


 
Σε βίντεο χρηστών των κοινωνικών δικτύων, εμφανίζεται μία τεράστια πυρκαγιά με δυνατές εκρήξεις να ακούγονται συνεχώς, ενώ μοιάζουν με πυραύλους που εκτοξεύονται σε τυχαία κατεύθυνση και πέφτουν στο έδαφος.

 
Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της πόλης Μπαλακέγια έχει εκκενωθεί, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής άμυνας της διοίκησης της πόλης.
 
«Το πρώτο κύμα της εκκένωσης έχει ολοκληρωθεί, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει αποχωρήσει με λεωφορεία. Τώρα τα λεωφορεία επιστρέφουν για να εκκενώσουν την πόλη και από τους υπόλοιπους. Οι δυνάμεις μας ελέγχουν τα σπίτια ένα-ένα» δήλωσε η επαρχιακή διοίκηση.

Μια ζώνη ασφαλείας επτά χιλιομέτρων έχει στηθεί γύρω από την αποθήκη, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.
 
Ο Ανατόλι Μάτιος, επικεφαλής της στρατιωτικής εισαγγελίας της Ουκρανίας, φέρεται να έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα, πως σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, η έκρηξη και η πυρκαγιά προκλήθηκαν από σαμποτάζ στις 3 το πρωί (τοπική ώρα), σε διάφορες τοποθεσίες της αποθήκης πυραύλων και πυροβόλων όπλων. Ο ίδιος χαρακτήρισε το περιστατικό «άμεσο αποτέλεσμα δολιοφθοράς».

 
Σύμφωνα με το RT, μία έρευνα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Η διασυνοριακή υπηρεσία της Ουκρανίας έχει εντείνει τα μέτρα ελέγχου στα νοτιοανατολικά σύνορα της χώρας. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της πόλης είναι υπερφορτωμένο.