Μέσα από τη δική του οπτική σχετικά με την ελληνική κρίση και την τρέχουσα κατάσταση εξέφρασε την εξής άποψη:

«Δεν είναι σίγουρο. Μάλλον δεν είναι ρεαλιστικό να πω ότι Πρόεδρος θα εκλεγεί, διότι η κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία των 180 απαιτούμενων ψήφων. Είναι πιθανό τον Φεβρουάριο να έχουμε εκλογές. Και αν γίνουν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, πιθανώς να μην έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, αλλά θα είναι το μεγαλύτερο κόμμα και θα υπάρξει και ένα δεύτερο κόμμα που πιθανώς θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρουμε ποιο κόμμα θα είναι αυτό. Η πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα αλλάξουν ριζικά, καθώς θα είναι μια κυβέρνηση που δεν θα θέλει να συνεργαστεί με την ΕΕ, σύμφωνα με τους κανόνες της Ένωσης.»

Συνέχισε προσθέτοντας ότι όποια χώρα βγει από την ευρωζώνη, αν τυχόν συμβεί κάτι τέτοιο, θα έχει αξεπέραστα προβλήματα. Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην ως τώρα πορεία των ευρωπαϊκών θεσμών και στις πολλαπλές προκλήσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σε πολιτικό, οικονομικό  και κοινωνικό επίπεδο, έθεσε ορισμένα βασικά ερωτήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης αλλά και της δημοκρατίας. 

Τέλος, τόνισε την ανάγκη ενός νέου τρόπου λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες και αναφέρθηκε στις διάφορες λύσεις που έχουν προταθεί, στις δυνατότητες πραγματοποίησης τους και στην αναγκαιότητα συνέχισης της ενοποιητικής διαδικασίας.