Σύμφωνα με το in.gr, η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε ότι «για τα ίδια περιστατικά έχει υποβληθεί προηγούμενο αίτημα, επί του οποίου εκδόθηκαν οι αποφάσεις του Εφετείου, που επικυρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο. Πρόκειται για τις ίδιες ακριβώς αξιόποινες πράξεις όπως στο προηγούμενο, ενώ έχει προστεθεί η πρόκληση ζημίας σε δημόσια περιουσία που εκτιμώ ότι αναφέρεται στα ίδια πραγματικά περιστατικά».
 
«Υπάρχει ενδεχόμενο να συλληφθούν και να δικαστούν από δικαστήρια, χωρίς τα εχέγγυα μιας δίκαιης σημείωσε η εισαγγελέας. «Ενδέχεται να υποβληθούν σε βασανιστήρια και να δεχθούν απάνθρωπη συμπεριφορά» συμπλήρωσε θυμίζοντας το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής.
 
Νωρίτερα, οι τρεις τούρκοι αξιωματικοί υποστήριξαν ότι στη χώρα τους τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο, μετά το δημοψήφισμα. Ανέφεραν ότι δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στην Τουρκία, καθώς φοβούνται ότι θα υποστούν βασανιστήρια.
 
Πληροφορίες φέρουν να έχει παραταθεί για ακόμη ένα τρίμηνο η διοικητική κράτηση και των οκτώ αξιωματικών στο πλαίσιο της διαδικασίας του ασύλου.